17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ενημερωτική επιστολή προς τον διοικητή και την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κυρίο/α Παπαδόπουλο και Κισκήρα αντίστοιχα, απέστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης ενόψει της καλοκαιρινής και όχι μόνο περιόδου, σχετικά με τις δυνατότητες του πρότυπου Κ.Υ. Ραφήνας, το οποίο εξυπηρετεί εκτός του οικείου δήμου, δήμους της ευρύτερης περιοχής, την Εύβοια, αιγαιοπελαγίτικα νησιά, αλλά και τους χιλιάδες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ραφήνας.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος υποσημειώνει την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του εν λόγω κέντρου σε 24ώρη βάση, που είναι επιβεβλημένη και αναγκαία όσο ποτέ στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ως χώρα.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη με θέμα τη «Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας»  

«ΘΕΜΑ:  Λειτουργία του Κέντρου Υγείας ΡΑΦΗΝΑΣ

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και μάλιστα στη διοίκηση μιας ιδιαίτερα ανομοιογενούς υγειονομικά περιφέρειας θα ήθελα να σας εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές μου για δημιουργικό έργο.

Ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου θεωρώ αναγκαίο να σας πληροφορήσω και να εκφράσω την αγωνία μου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Όπως γνωρίζετε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που λειτουργεί στο χώρο του πρώην ΠΝΑ Νταού Πεντέλης στη Ραφήνα, μετά την σπάνια σε γενναιοδωρία προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, έχει μετατραπεί σε μια υπερσύγχρονη δομή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά δυστυχώς παρέχει υπηρεσίες μόνο σε πρωινό ωράριο. Οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας, των γειτονικών Δήμων, των νησιωτικών Δήμων που εξυπηρετούνται από το λιμάνι της Ραφήνας αλλά και των εκατομμυρίων διερχομένων ταξιδιωτών (σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας το 2013 διακινήθηκαν από το λιμάνι Ραφήνας 1.723.634 επιβάτες), καθιστούν επιτακτική την 24ωρη λειτουργία του.

Η ανάγκη αποκέντρωσης των υπηρεσιών υγείας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ώστε να μην συμβάλλει και αυτή στο φαινόμενο της «υπερφόρτωσης» των νοσοκομείων της Αθήνας, έχει μια θαυμάσια ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και μάλιστα σε ένα Κέντρο Υγείας που διαθέτει: Ακτινολογικό εργαστήριο, με υπερσύγχρονη ακτινολογική-τραυματιολογική μονάδα και υπερηχοτομογράφο, Βιοπαθολογικό εργαστήριο με τελευταίας τεχνολογίας αναλυτές και μια τεράστια γκάμα εξετάσεων, σύστημα ηλεκτρονικής μηχανοργάνωσης και ιατρικού φακέλου, υπερσύγχρονες μηχανολογικές υποδομές (οπτική ίνα, κλιματισμός, ιατρικά αέρια, γεννήτρια, κεντρικό UPS κ.λ.π.), σηπτικό χειρουργείο και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα ανάνηψης.

Οι δομές υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου όπου εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, αναβαθμίστηκαν σε υπέρτατο βαθμό και είναι μια τεράστια ευκαιρία αναβάθμισης και των υπηρεσιών υγείας από την Πολιτεία.

Βρίσκομαι στην διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφόρηση, στην κατεύθυνση της έναρξης 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, το ταχύτερο.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Πιστικίδης

Δήμαρχος

Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα