18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΡΑΣΙΝΕΙΟ HOSPITAL: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ...

ΕΡΑΣΙΝΕΙΟ HOSPITAL: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!

Μετά το αίτημα συναίνεσης για λειτουργία Γ. Νοσοκομείου που απέστειλε στους δήμους της αν. Αττικής ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ήρθε ξαφνικά στην επικαιρότητα ένα πανέτοιμο ιδιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου του, το Ερασίνειο Hospital, που έχει ξεκινήσει να κτίζεται το 2006, έχει ολοκληρωθεί αλλά δε μπορεί να λειτουργήσει.

Τι μάθαμε διαδικτυακά για το Ερασίνειο Hospital 

Στο site της Attica bank www.atticabank.gr/el/etaa-members/new-etaa…/1140-2013-04-21-10-21-313 διαβάζουμε:

Μια νέα επένδυση ολοκλήρωσε με επιτυχία η Attica Ventures. Πρόκειται για μια επένδυση στον κλάδο της υγείας αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στο Ερασίνειο Hospital. Η συγκεκριμένη επένδυση ύψους € 5εκ. αποτελεί τη μεγαλύτερη ως τώρα επένδυση της Attica Ventures.

Το Ερασίνειος Hospital, με συνολικό προϋπολογισμό € 90 εκ., αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιείται σήμερα στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα. Η εντυπωσιακή αυτή επένδυση, με συνολικό εμβαδόν 55.000 τ.μ. και δυναμικότητα 220 κλινών, αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον στην περιοχή του Κορωπίου και αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο στη χώρα μας.

Βασικοί μέτοχοι του Ερασίνειου είναι ο όμιλος Ρέστη, η οικογένεια Λοϊσίου, ομάδα σημαντικών εξειδικευμένων ιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η Attica Ventures. Συνολικά με την επένδυση αυτή αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 700 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας και η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2010.
Σημειώνεται ότι η αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας ξεπερνά τα € 7δις και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ανάλογους ρυθμούς, και τα επόμενα χρόνια.

Με το ίδιο σκεπτικό κέρδους κι άλλη μία ανάρτηση:

02:35 9/5/2011 – Πηγή: To BlogTonKirion

Μια νέα επένδυση στο χώρο της υγείας ολοκλήρωσε με επιτυχία η Atlas Global Ventures Limited που είναι το νέο επιχειρηματικό όχημα του Μάριου Α. Πηλαβάκη και Λούκα Π. Έλληνα. Σημειώνεται ότι η αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα ξεπερνά τα € 7δις και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ανάλογους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια. Το συνολικό “healthcare spending” στην Ελλάδα υπολογίζεται στα €21 δις.

ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑ ΠΡΟΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εντός λοιπόν των ορίων του δήμου Κρωπίας υπάρχει ένα υπερσύχρονο νοσοκομείο που δε μπορεί να λειτουργήσει απ’ τους ιδιώτες κατασκευαστές, οπότε αναζητείται τρόπος να ενεργοποιηθεί. Προς τούτο το Δ.Σ. Κρωπίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο που λείπει απ’ την αν. Αττική και ζητά την υποστήριξη της απόφασης – αιτήματός του κι από τους άλλους δήμους.

Απόφαση Δ.Σ. Κρωπίας κατά πλειοψηφία

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση μειοψηφούντος του Δ. Σ. Ευάγγελου Ρεμπάπη, για το λόγο που ανάφερε,  ότι δηλαδή η αναγκαιότητα δημιουργίας δημόσιου γενικού νοσοκομείου στην περιοχή είναι δεδομένη. Επισημαίνει, όμως, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι το αρμόδιο όργανο να κρίνει εάν το ‘Ερασίνειο’ καλύπτει χωροταξικά την περιοχή, ενώ  δεν ψηφίζει το θέμα, διότι, όπως αναφέρει, η παράταξή του είναι αντίθετη με την  οποιαδήποτε πρόταση που θα προβλέπει την συμμετοχή ιδιωτικής πρωτοβουλίας  στην διοίκηση του νοσοκομείου, διότι αυτή, όπως τονίζει  θα έχει μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Υπερψηφίστηκε         

Η υποβολή, δια της παρούσης,  πρότασης αξιοποίησης ακινήτου με σκοπό την λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Νοτιοανατολικής  Αττικής και Νότιας Αθήνας.

Η ως άνω απόφαση να διαβιβαστεί στους Δήμους των Μεσογείων, της Νοτιοανατολικής Αττικής και της Νότιας Αθήνας, στην Περιφέρεια Αττικής και στο Υπουργείο Υγείας, και προτείνει την εξέταση συγκεκριμένου ακινήτου για την λειτουργία του ως άνω προαναφερόμενου, σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας και ειδικότερα  πλησίον της  Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου. 

Το προτεινόμενο κτηριακό συγκρότημα 55.000 τ.μ. είναι το γνωστό «ΕΡΑΣΙΝΕΙΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» ιδιωτικών συμφερόντων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου μας και δεν έχει λειτουργήσει έως σήμερα. Τούτο είναι δυναμικότητας 220 κλινών και μπορεί με εργασίες  χαμηλού κόστους, σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπροσώπων του, να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου (με δυνατότητα αύξησης ακόμα και του αριθμού κλινών κ.α.) και πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας,  με δραστηριότητες οι οποίες αφορούν:  

Τη παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ),

τη παροχή υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Δ.Φ.Υ.) και περίθαλψης,

την ανάπτυξη σύγχρονων μορφών υπηρεσιών υγείας,

την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων αγωγής Υγείας και Πρόληψης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

την παροχή διοικητικών, οικονομικών, τεχνικών και πληροφορικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της ίδιας λειτουργίας του νοσοκομείου.      

Η πρόταση αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα αφού ήδη υφίσταται κτίριο ανενεργό, από τους ιδιώτες που έχουν επενδύσει. Πληροί πολλά από τα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία για τη χωροθέτηση Γενικού Νοσοκομείου, είναι προσαρμοσμένη στη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και στα δημόσια οικονομικά ενώ ικανοποιεί παλαιότερες αποφάσεις συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (Νομαρχία Αν. Αττικής, 2006-2010) αλλά και διαχρονικά δεσμεύσεις-υποσχέσεις κρατικών διοικήσεων-κυβερνήσεων.

Η λειτουργία του θα βασιστεί στην μεταφορά κλινικών άλλων Νοσοκομείων της Αθήνας (υπερκορεσμένη περιοχή της Αθήνας και λειτουργία σε μικρές αποστάσεις  κλινικών ομοειδών αντικειμένων) όπως προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Κορωπίου (322/2011) είχε προτείνει. 

Η Διοίκησή του θα είναι είτε δημόσια είτε θα ακολουθήσει πρότυπα άλλων κοινωφελών ιδρυματικών νοσοκομειακών φορέων συνεργασίας Ελληνικού Δημοσίου και ιδιωτών που θα περιλαμβάνει συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ βαθμού, Δήμοι Νότιας Αθήνας, Μεσογείων και Λαυρεωτικής και Β΄ Βαθμού Περιφέρεια Αττικής) με διασφάλιση όλων των όρων επωφελούς προγραμματικής συμφωνίας-συμμετοχής όλων των φορέων, κρατικών, ιδιωτικών, αυτοδιοικητικών, χωρίς να αποκλείεται η απόκτηση και λειτουργία του, καθ’ ολοκληρία, από το Ελληνικό Δημόσιο (αμιγώς δημοσίου χαρακτήρα).

Η παρούσα απόφαση θα  αποσταλεί στους Δήμους Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Παιανίας, Σπάτων – Αρτέμιδας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Γλυφάδας , Μαραθώνα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Περιφερειάρχη Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής και στο Υπ. Υγείας καθώς και στους εκπροσώπους του Ερασίνειου Ογκολογικού Νοσοκομείου για  διαβούλευση  και επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών (Ιδιωτών, Ελληνικό Δημόσιο, Τοπική Αυτοδιοίκηση) για τη λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Αττικής. 

Εξουσιοδοτεί επίσης, το Δήμαρχο Κρωπίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησης της απόφασης, όπως αντίστοιχα να ενημερώσει και τα δημοτικά συμβούλια των άλλων Δήμων και τους αντίστοιχους Δημάρχους τους, ώστε και αυτοί σε συνεργασία να αναλάβουν, όλοι , από κοινού. 

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και στο δήμο Μαραθώνα κατόπιν εισήγησης της κ. Λαμπαρού, στη τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, ενώ αναμένεται να έρθει προς συζήτηση εκτός ημερησίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα