16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ!

Η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ!

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων θα συμμετέχει ο Δήμος Λαυρεωτικής, μαζί με πολλούς άλλους Δήμους της χώρας.

Την Ιδρυτική Πράξη της Αμφικτυονίας υπέγραψε χθες  το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Στην Αμφικτυονία προσχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους. Βασική επιδίωξη του νέου αυτού φορέα, θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και η ορθή διαχείριση των θεμάτων του , όπως η προστασία, η ανάδειξη και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, που πήρε και την πρωτοβουλία για την ίδρυση του θεσμού,  στοχεύει σε συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες Δήμους σε ευεργετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα για τη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος κ. Λούκας δήλωσε ότι: « Η συνεργασία των Δήμων για την υποβολή κοινών προτάσεων, μέσω του θεσμού της Αμφικτυονίας, προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς την Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτιστική διπλωματία, θα αναδείξει και πάλι τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό στη χώρα μας

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα