16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για τη νέα επιδείνωση του καιρού, οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας του ορεινού Βαρνάβα, αγωνιούν και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη νέα επέλαση του χιονιά με ίδια μέσα, αφού η δημοτική αρχή αδυνατεί να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια κι ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης κατά τη συνήθειά του είναι απών, απολαμβάνοντας το χιονισμένο Γκντανσκ κι αγνοώντας πλήρως τη ταλαιπωρία των δημοτών του στα βόρεια τμήματα του Μαραθώνα.

Ιδού πως παρουσιάζει την κατάσταση ο Μιχάλης Αποστολόπουλος κάτοικος Βαρνάβα:  

«Κάτοικοι και κοινότητα προετοιμάζονται για ακραίες καιρικές συνθήκες. Σε επαγρύπνηση για τυχόν εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται πάλι η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα. Οι προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση του καιρού το επόμενο διάστημα, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των κατοίκων στη θωράκιση του χωριού απέναντι στα χιόνια.
Το ενδεχόμενο της απομόνωσης και του εγκλωβισμού ανθρώπων και ζώων για μερικές ημέρες εξετάζεται με την δέουσα σοβαρότητα.
Ο δήμος Μαραθώνα μετά  την δυσάρεστη εμπειρία που αποκτήσαμε από την χιονοθύελλα της προηγούμενης εβδομάδας, απέδειξε πως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη καιρικά φαινόμενα και να προστατεύσει του δημότες του στα υπερβόρεια του Νομού.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αποδείχθηκαν ανήμπορες να ανταποκριθούν και να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα αφού μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού (μηχανημάτων) είναι ακινητοποιημένος από έλλειψη ανταλλακτικών και απαραίτητης συντήρησης.
Μέσα σε αυτό το χάλι το προσωπικό της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, μερικοί σύμβουλοι και η πρόεδρος, αποδείχθηκαν “ σωτήρες” δίνοντας τους καλύτερους εαυτούς τους με ολιγοστά διαθέσιμα μέσα απεγκλωβίζοντας οικογένειες και κρατώντας τους δρόμους ανοικτούς.
Παρατηρούμε πως η  μόνιμη απουσία του δημάρχου από όλες τις κρίσιμες περιπτώσεις ανάγκης – πολιτικής προστασίας – που αντιμετώπισε ο Δήμος και η κοινότητά μας, δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και ανευθυνότητας του ατόμου.

Νομίζουμε πως ήρθε ο καιρός να εξετάσουμε  σοβαρά τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα.

«Κάτοικοι Βαρνάβα, Ήρωες παντός καιρού»… και δεν είναι στο μόνο».

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα