20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΩΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΩΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Περίεργη προτίμηση είχαν οι ιερόσυλοι που διέρρηξαν χθες βράδυ το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον Πευκώνα, καθώς τα μόνα πράγματα που πήραν είναι τα ιερά σκεύη όπου τελείται η αναίμακτος θυσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Όπως φαίνεται οι ιερόσυλοι πιστεύουν ότι το Άγιο Δισκοπότηρο, η λόγχη, το κουταλάκι, ο δίσκος κι ο αστερίσκος είναι χρυσά, κάτι που δε συμβαίνει βεβαίως αφού απλά έχουν μικρή επικάλυψη χρυσού.

Το περίεργο στη περίπτωση της Αγίας Παρασκευής είναι ότι πήραν και το μάκτρον, δηλαδή το κόκκινο πανί της Αγίας Μετάληψης που κρατά ο ιερέας όταν κοινωνά τους πιστούς. Κάτι που προβληματίζει ως προς τις προθέσεις τους.  

Το εν λόγω εκκλησάκι είχε υποστεί ξανά παρόμοια επίθεση. Τότε οι βέβηλοι είχαν αρπάξει το παγκάρι που ήταν φυσικά άδειο, γι’ αυτό και βρέθηκε πεταμένο στην περιοχή μετά από καιρό.

Από τούδε και στο εξής στο εκκλησάκι, που λειτουργεί επιλεκτικά κάποιες μέρες του χρόνου, υπάρχει σκέψη να μη υπάρχουν ιερά σκεύη, παρά μόνο όταν γίνεται λειτουργία, ώστε να μη υπάρχει οτιδήποτε που να προκαλέσει άλλη μια διάρρηξη. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα