19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΑ ΜΕΛΗ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ – ΠΙΚΕΡΜΙ

ΤΑ ΜΕΛΗ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ – ΠΙΚΕΡΜΙ

Με μεγάλη προσέλευση απ’ το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι της Ν. Δημοκρατίας ψηφίζουν στα δύο εκλογικά τμήματα του δήμου στη Ραφήνα και το Πικέρμι. Και στα δύο εκλογικά τμήματα η συμμετοχή του κόσμου χαρακτηρίζεται μεγαλύτερη του αναμενόμενου, πράγμα που δημιούργησε μικροεντάσεις στη Ραφήνα που αποσοβήθηκαν εν τη γενέσει τους, χάρη στους ψυχραιμότερους, καθώς οι εθελοντές της εφορευτικής επιτροπής έκαναν το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Η διαδικασία με τη διπλή πιστοποίηση των στοιχείων, ηλεκτρονικά και χειροκίνητα, αποδείχτηκε χρονοβόρα κυρίως λόγω των στρογγυλών τραπεζιών, όπου το αποτέλεσμα ήταν να συνωστίζονται πολλά άτομα γύρω και πάνω απ’ τα κεφάλια των ατόμων της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση και στην εφορευτική και στους ψηφοφόρους.

Η διαδικασία προχωρούσε αργά παρότι υπήρχαν δύο χειριστές των αντίστοιχων τάμπλετς και άλλα έξι άτομα, συνυπολογιζόμενων μιας κυρίας που έδινε τα ψηφοδέλτια και ενός νέου που επέτρεπε τη ρίψη του ψηφοδελτίου στη κάλπη.

Λίγο μετά το μεσημέρι η κατάσταση, ελέγχθηκε καλύτερα με τη δημιουργία σειρών αναμονής ώστε να ‘’αναπνέουν’’ τα άτομα της εφορευτικής, αλλά κι οι ψηφοφόροι να αισθάνονται πιο άνετα, οπότε κι η διαδικασία προχώρησε πιο γρήγορα.

Στο Πικέρμι αντίθετα παρότι υπήρχε μόνο ένα τάμπλετ η οργάνωση της επιτροπής αποδείχτηκε καλύτερη, καθώς μόλις 4 άτομα, το πρώτο άτομο στον έλεγχο των στοιχείων και στην είσπραξη το αντιτίμου των 3 ευρώ, προωθούσε ταυτότητα και αίτηση στο δεύτερο για ηλεκτρονική διασταύρωση, μετά στο τρίτο για τη χειρόγραφη καταγραφή των στοιχείων του ψηφοφόρου, παραλαβή ψηφοδελτίων και τέλος στο τέταρτο που άνοιγε την κάλπη για να ψηφίσει. Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα στη Ραφήνα ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν κοντά στους 400 και στο Πικέρμι πλησίαζαν στους 250.

Πρέπει να σημειωθεί η προσφορά των εθελοντών των εφορευτικών επιτροπών, που απ’ τις 6 το πρωί ανέλαβαν τα καθήκοντά τους και αγόγγυστα προχωρούν τη διαδικασία που θα φτάσει αργά το βράδυ καθώς η ψηφοφορία παρατάθηκε μέχρι τις οχτώ το βράδυ.

Αλλά και η απουσία της προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν. Δημοκρατίας Δέσποινας Γκικάκη, που όχι μόνο δεν ήταν παρούσα αλλά δεν απαντούσε και στα πολλαπλά τηλέφωνα που την καλούσαν, κυρίως όταν στο εκλογικό κέντρο της Ραφήνας τέλειωσαν τα έντυπα των αιτήσεων εγγραφής γύρω στις 3, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της εφορευτικής Ιφιγένεια Βαρδοπούλου να στείλει να φωτοτυπήσουν έντυπα σε κοντινό κατάστημα, καθώς περίμεναν δεκάδες πολίτες στην ουρά κι τη προσέλευση  να δείχνει ακόμα περισσότερη. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα