21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν αποτέλεσε έκπληξη η δημόσια ανακοίνωση του Γιώργου Χριστόπουλου ως εκ νέου υποψήφιου δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου, παρότι μόνο ο συνάδελφος Αργύρης Κωστάκης ήταν εμμονικά προσκολλημένος στην δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας αυτής, που τελικά έγινε χτες Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Έκπληξη ωστόσο αποτέλεσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση αυτή αναδείχτηκε, μέσα απ’ τις παρουσίες του υποψηφίου Δημάρχου Ρ-Π Δαμιανού Φατούτη και των αντιδημάρχων – υποστηριχτών του υποψηφίου Δημάρχου Ρ-Π Βασίλη Πιστικίδη – Αντώνη Παλπατζή και Γιώργου Χαχολάκη, ένα κοινό μέτωπο εναντίον του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς.

Τόσο ο κος Φαφούτης, όσο κι ο κος Παλπατζής που κλήθηκαν να μιλήσουν τόνισαν ότι αντίπαλός τους είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ρ-Π, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για αξιόπιστες συνεργασίες, συναινέσεις και αμοιβαίο σεβασμό.

Δαμιανός Φαφούτης: Αυτό που μας ενώνει είναι οι κοινές μας ανησυχίες για την περιοχή μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι, αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα αυτού του τόπου και η παρακμή του». Αναφέρθηκε επίσης στην επιταγή Κλεισθένη με την απλή αναλογική, που επιβάλλει «να είμαστε σε ανοικτό διάλογο και επικοινωνία ώστε την επομένη των εκλογών να ανοίξει μια νέα σελίδα για το Δήμο και να φέρουμε την ανάπτυξη».

Αντώνης Παλπατζής: Συνεργασία, συναίνεση και αμοιβαίος σεβασμός ήταν τα σημεία που τονίστηκαν απ’ τον κο Παλπατζή. “Θέλουμε να υπογραμμίσουμε, είπε, την ανάγκη για εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μέσα από αξιόπιστες συνεργασίες. Αντίπαλοί μας δεν είναι οι παρατάξεις αλλά όσα απ’ τα προβλήματα του τόπου παραμένουν άλυτα”.

Άλλος ένα μύθος που καταρρίπτεται λόγω υποψηφιότητας Χριστόπουλου είναι η στήριξη που δήθεν παρέχει η Ν. Δημοκρατία στον απερχόμενο δήμαρχο, βασιζόμενη κυρίως στα όσα είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης όταν παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρ-Π μετά την φονική φωτιά ότι: «ευτυχώς η Ραφήνα είχε ένα Μπουρνούς!».

Χτες ο κος Πατούλης δήλωσε την αμέριστη βοήθειά του στον Χριστόπουλο στον οποίο ευχήθηκε να βρεθούν κι οι δύο στην διοίκηση της Περιφέρειας ο ίδιος και του δήμου Ρ-Π ο συνάδελφός γιατρός και ομοϊδεάτης Χριστόπουλος, αποκόβοντας την όποια διαρροή επιχειρήθηκε απ’ την παρέα Μπουρνούς περί δήθεν στήριξής του απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και απ’ όποιον άλλον υποψήφιο ζητά στήριξη απ’ τη Ν.Δ. η οποία προφανώς δεν πρόκειται να δώσει.

Μεγάλη απούσα η Σουζάνα Χριστοπούλου

Αισθητή ήταν η απουσία της συζύγου του Γιώργου Χριστόπουλου, Σουζάνας, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του, όπου ανέφερε ότι κατόπιν προτροπών της τοπικής κοινωνίας αποφάσισε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, έκανε μια αναδρομή στο σημαντικό έργο που ολοκλήρωσε (σχολικό συγκρότημα Πικερμίου – Κ.Υ. – ειδικό σχολείο κ.α.) κατά τη διάρκεια της κουτσουρεμένης (τριάμιση χρόνια) θητείας του, συγκινημένος είπε: «Σήμερα απουσιάζει η αγαπημένη μου σύζυγος, αλλά θα είναι παρούσα τον Μάιο όταν θα είμαι δήμαρχος». Λόγια προφητικά ενός ερωτευμένου ακόμα και μετά από πολλά χρόνια ανθρώπου, που μπήκε εκ νέου στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος δήμαρχος Ρ-Π.   

Σε γραπτή δήλωσή του κι ο υποψήφιος δήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος χαιρετίζει την υποψηφιότητα Χριστόπουλου και τονίζει ότι τον εκπροσώπησαν δύο μέλη της παράταξής του κοι Καρασταμάτης και Αντενούτσι. Στο χαιρετισμό του ο κος Βασιλόπουλος λέει:

«Με δεδομένη την απαραίτητη μετεκλογική συνεργασία όλων των παρατάξεων για το καλό του Δήμου και των πολιτών και παρά τις σημαντικότατες διαφορές μεταξύ της Δύναμης Ανάπτυξης και της παράταξης του κ. Χριστόπουλου (στις θέσεις, στις δράσεις, στα στελέχη και στη δυναμική που έως σήμερα έχει αναπτυχθεί), χαιρετίζουμε τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Χριστόπουλου και προσβλέπουμε σε μία υψηλού επιπέδου πολιτισμένη εκλογική αναμέτρηση».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα