18.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Είναι αλήθεια ότι με χαρά χαιρετίσαμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου για την εντολή λειτουργίας της θέρμανσης στα σχολεία του δήμου αποβραδίς ώστε χτες Τετάρτη τα σχολεία να είναι ζεστά. Όμως το διαδίκτυο που κατακλείστηκε από δεκάδες μηνύματα για το αναληθές της είδησης αφού τα σχολεία το πρωί δεν ήταν αρκούντως ζεστά, μας ανάγκασε να επικοινωνήσουμε με εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων, αλλά και την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Ζωή Γιαννάκη αναζητώντας την αλήθεια.

Κι η αλήθεια είναι ότι η εντολή που δόθηκε ήταν η θέρμανση στα σχολεία ν’ ανάψει τρεις ώρες το απόγευμα και πρωί-πρωί πριν κτυπήσει το κουδούνι. Κάποια σχολεία ακολούθησαν κατά γράμμα την εντολή, άλλα άναψαν το λέβητα νωρίς το πρωί (κατά την προσωπική μας άποψη ήταν σωστότερο και πιο οικονομικό) και ένα άφησε τη θέρμανση όλη νύχτα, με το θερμοστάτη σ’ όλα στους 15 βαθμούς.

Μεγάλος ντόρος για το τίποτα θα λέγαμε, αφού η αρμόδια αντιδήμαρχος, αλλά κι οι διευθυντές των σχολείων καλώς έπραξαν, άσχετα αν σε παλιά κι ασυντήρητα κυρίως σχολικά κτίρια η θέρμανση όσο κι αν ανάβει δεν επαρκεί.

Απολογούμενος θα πρέπει να είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος στη βιάση του έγραψε στην ανακοίνωσή του «αποβραδίς» που σημαίνει όλη τη νύχτα. Αλλά και σε κάποια ηλεκτρονικά μέσα που μεγιστοποίησαν το θέμα δίνοντας πολλά περισσότερα εύσημα στον τοπικό άρχοντα απ’ ότι χρειαζόταν.

Ευτυχώς εμείς ανεβάσαμε την ανάρτησή μας με τίτλο ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ & ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ αναφέροντας για το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ «Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στο δήμο Μαρκοπούλου κατόπιν ενημέρωσης απ’ τον δήμαρχο κο Μεθενίτη, με την επισήμανση ότι οι τάξεις θα είναι ζεστές κατόπιν εντολής να λειτουργήσει η θέρμανση αποβραδίς».

Ωστόσο αισθανθήκαμε την ανάγκη να διερευνήσουμε την αλήθεια αφού είχαμε κι εμείς εμπλακεί στο θέμα. Η άλλη μορφή της αλήθειας είναι δυστυχώς ότι σε προεκλογική περίοδο όλα αναδεικνύονται ανάλογα με τον γράφοντα είτε αιρετό, είτε δημοσιογράφο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την κα Γιαννάκη, όσο και τους εκπαιδευτικούς που συνομιλήσαμε και να τους διαβεβαιώσουμε ότι το ενδιαφέρον μας για τη μαθητική κοινότητα είναι απαλλαγμένο απ’ οιανδήποτε επιρροή. Πάντα πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα