32.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ

Με αιφνίδιο και πραξικοπηματικό τρόπο, η κυβέρνηση απαιτεί από τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταφέρουν τα αποθεματικά των ταμείων τους σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στην αυτοδιοίκηση, καθώς μας στερεί την όποια δυνατότητα προγραμματισμού έργων, ενώ συγχρόνως μας αφοπλίζει απέναντι στα καθημερινά προβλήματα και τη διαχείριση θεμάτων, που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Με δεδομένη την εξαιρετικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας και την αδυναμία τους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, τα ταμεία των Δήμων είναι ήδη σε οριακή κατάσταση. Τα όποια αποθεματικά διαθέτει ο κάθε Δήμος, αποτελούν εγγύηση για τη διενέργεια των απαιτούμενων διαγωνισμών προμήθειας καυσίμων, αναλωσίμων αλλά και λειτουργίας των κοινωνικών δομών, όπως παιδικοί σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., κ.α.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στο να πλήξει την αυτοτέλεια και αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, οικονομικά και διοικητικά. Οι ΟΤΑ είναι αυτοί που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Έχουν ήδη επιβαρυνθεί τόσο με περικοπές στις χρηματοδοτήσεις, με μειώσεις μισθών των υπαλλήλων αλλά και απολύσεις προσωπικού. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί αίσθημα επισφάλειας στους εργαζομένους αλλά και στη λειτουργία του Δήμου μας.

Αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, για τη διεκδίκηση των αυτονόητων και τη διασφάλιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Τέτοιες μονομερείς ενέργειες οι οποίες πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας, καθώς αποτελούν κινήσεις πανικού, δε δίνουν λύση στο πρόβλημα και δεν εντάσσονται σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, θα μας βρίσκουν απέναντι.

Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στην Αυτοδιοίκηση, ας μας ενημερώσει να της παραδώσουμε τα κλειδιά.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα