15.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΜΑ

Ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης δεν έχει πλέον καμιά ελπίδα να διεκδικήσει ξανά τον ιστορικό δήμο Μαραθώνα, αφού οι πάλαι ποτέ ενθουσιώδεις οπαδοί του, τον “πέταξαν” εκτός παιδιάς όπως τη τρίχα απ’ το ζυμάρι.

Τα δύο ονόματα που ακούγονται ζωηρά στα διάφορα τοπικά πολιτικά πηγαδάκια είναι:      

Ο Σπύρος Λιβαθινός ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος μετά την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. κι ο Στέργιος Τσίρκας επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μετά την παραίτηση του πρώην Δημάρχου Ιορδάνη Λουίζου.

Ο Σπύρος Λιβαθινός στη παρθενική αυτοδιοικητική του εμφάνιση, κέρδισε τις εντυπώσεις ως αμερόληπτος και δίκαιος Πρόεδρος του Δ.Σ. στα χρόνια που κατείχε τη θέση.

Στα υπέρ του η καλή γνώση της οργάνωσης μιας ομάδας – να σημειωθεί ότι είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέων – με τη τοποθέτηση των ικανότερων και πιο καταρτισμένων προσώπων ώστε η ομάδα να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Βρίσκεται κοντά στους συντοπίτες του, καλύπτοντας ποικίλες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου, ενώ με την διακριτική αλλά έμπρακτη συμμετοχή του στις ανάγκες που προέκυψαν απ’ τον πύρινο όλεθρο που έπληξε το Μάτι και το Νέο Βουτζά, κέρδισε και στο πεδίο της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συμπολίτη του.

Στα κατά, του καταλογίζεται ότι μετά το πείραμα Ψηνάκη η εντοπιότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση των ψηφοφόρων, επιχείρημα όχι ισχυρό να βλάψει τη δυναμική που αναπτύσσει με γεωμετρική πρόοδο. 

Ο Στέργιος Τσίρκας έμπειρος αυτοδιοικητικός με πολλά χρόνια παρουσίας στα δημοτικά έδρανα του δήμου Νέας Μάκρης και μετέπειτα Μαραθώνα, έχει διατελέσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος Δ.Σ., αντιδήμαρχος κλπ.

Στα υπέρ του η αυτοδιοικτική του εμπειρία κι οι καλές σχέσεις που διατηρεί με την εκκλησία σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Στα κατά, ότι κουβαλά στις πλάτες του όλο το αμαρτωλό παρελθόν προηγούμενων δημοτικών αρχών τις οποίες υπηρέτησε με ζήλο σε θέσεις ευθύνης που όμως καταδικάστηκαν στη συνείδηση των ψηφοφόρων.

Και οι δύο δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά τους. Να επισημάνουμε επίσης ότι διακαής πόθος της δημοτικής ενότητας Μαραθώνα παραμένει η εκλογή Μαραθωνίτη Δημάρχου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει νικηφόρα πορεία. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αν παρουσιαστεί ισχυρή υποψηφιότητα απ’ τη δημοτική ενότητα της Ν. Μάκρης σίγουρα θα είναι ο/η επόμενος/η δήμαρχος. Για την ώρα όλα αυτά παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα