19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ρ-Π / ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ρ-Π / ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Το προεκλογικό πείραμα του μοιράσματος της δημαρχιακής θητείας στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, έχει εκ των πραγμάτων καταρρεύσει πλήρως, αφού η σχέση του τέως και του νυν δημάρχου βρίσκεται σε βαθιά κατάψυξη. Αποτέλεσμα τούτου υπάρχει προβληματισμός αν όλοι οι  σύμβουλοι θα θέσουν ξανά υποψηφιότητα.

Τόσο ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, όσο και ο τέως Βασίλης Πιστικίδης έχουν δηλώσει με συνεντεύξεις τους ότι θα διεκδικήσουν το δήμο ο καθένας για τον εαυτό του, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τους συμβούλους που στήριξαν το κοινό ψηφοδέλτιο κι οι οποίοι διατηρούν μια κατ’ επίφαση στήριξη της δημοτικής αρχής.

Η υποψηφιότητα Βαγγέλη Μπουρνούς βασίζεται κυρίως σε διάφορους αυλοκόλακες που ωφελούνται ποικιλοτρόπως απ’ τον τοπάρχη, καθώς ο ίδιος όχι μόνο ήταν εμπνευστής του ιδιότυπου τρόπου προεκλογικής συνεργασίας, αλλά έχει θητεύσει ως δημοτικός υπάλληλος Ν. Μάκρης και μετέπειτα Μαραθώνα δίπλα σε βετεράνους δημάρχους ιδιόμορφων και όχι ιδιαιτέρως αποδεκτών απ’ τους πολίτες πρακτικών, τις οποίες έχει υιοθετήσει πλήρως και εφαρμόζει στη θητεία του. Αυτό όμως όπως λένε οι κακές γλώσσες είναι αμφίβολο αν θα του δώσει τη νίκη.

H μεγάλη έκθεση του δημάρχου Μπουρνούς στα κεντρικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια και μετά το ολοκαύτωμα της φονικής φωτιάς που έπληξε τη Ραφήνα, πιστεύεται ότι αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, αφού ο κος Μπουρνούς φαντάζει ως Ιανός που κάποιοι βλέπουν το καλό πρόσωπό του κι άλλοι το κακό. 

Επίσης η διαχείριση των εκατομμυρίων ευρώ που εισρέουν στο δημοτικό κορβανά αν δεν διαχειριστούν με απόλυτα διάφανο τρόπο, θ’ αποτελέσουν μπούμερανγκ για το δήμαρχο, ο οποίος ήδη κατηγορείται για τις πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις λόγω κατεπείγοντος, όπου δίδονται όπως λέγεται ευρέως μεγάλα ποσά σε ημετέρους.

Στη περίπτωση του τ. δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, τα πράγματα είναι συγκεχυμένα καθώς μέχρι στιγμής, ενώ διαφωνεί κάθετα με πολλές πράξεις του δημάρχου, συνεχίζει να παραμένει στη θέση του Γ.Γ. του δήμου ουσιαστικά υποστηρίζοντας τις όποιες αποφάσεις του δημάρχου καλές ή κακές. Αποτέλεσμα των προαναφερομένων η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και για τους δύο να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πέσουν μαζί όπως μαζί ανελίχθηκαν στην τοπική εξουσία.

Το πρόσωπο που φαίνεται ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές του Μαΐου, είναι ο Δαμιανός Φαφούτης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μετά την παραίτηση του Θανάση Αδαμόπουλου και υποστηριχτή της υποψηφιότητάς του. Ο Δαμιανός Φαφούτης μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα περισσότερα στην πλειοψηφία, αν και πολύ νέος θεωρείται έμπειρος αυτοδιοικητικός κι επιπλέον έχει αποκτήσει διοικητική πείρα σε κρατικές θέσεις ευθύνης.

Ως εκ τούτων φαντάζει σοβαρός αντίπαλος – άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται απ’ τις επιθέσεις που συνεχώς δέχεται απ’ τον δήμαρχο Μπουρνούς εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου – ενώ η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Βασιλόπουλος εκφράζει τη βούλησή του για μια νέα υποψηφιότητα ως δήμαρχος. Όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν φαίνεται να αποκτά δυναμική ικανή να του εξασφαλίσει το ποθούμενο αποτέλεσμα κι ίσως θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά προεκλογικές συμμαχίες, όχι βέβαια όπως την αποτυχημένη της διαρχίας, που θα του εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση στην αυριανή δημοτική αρχή, καθώς έχει δυνατότητες λόγω επαγγελματικής ειδικότητας να προσφέρει πολλά στο τόπο.  

Θεωρούμε ότι ο π. δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος παρ’ όσα ακούγονται κατά διαστήματα, δεν θα επιδιώξει να ανανεώσει την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος, χωρίς ν’ αμφισβητείται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, όπως κι ο Θανάσης Αδαμόπουλος.

Να επισημανθεί η δυσκολία ανεύρεσης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, λόγω του μεγάλου αριθμού που απαιτείται, ιδίως σοβαρών κι ειδικευμένων ατόμων, που επιπροσθέτως να διαθέτουν δεξαμενή άντλησης ψήφων.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα