21.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ‘’ΜΑΛΑΜΑ’’ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

‘’ΜΑΛΑΜΑ’’ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Διάνα έχει πετύχει η δημοτική αρχή Σπάτων-Αρτέμιδας με την επιλογή του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησής στο πρόσωπο του Χρήστου Ποθουλάκη, ο οποίος έχει αναλάβει πλείστες υποθέσεις μεταξύ των οποίων αρκετές ιδιαίτερου και σοβαρού ενδιαφέροντος. Μάλιστα ο ‘’συμπαραστάτης’’ περιμένει να κληθεί σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερώσει το Σώμα για τη μέχρι σήμερα πορεία των πλέον σοβαρών υποθέσεων που έχει αναλάβει.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Απ’ τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις του ‘’συμπαραστάτη’’ Σπάτων-Αρτέμιδας η διαμεσολάβηση στην υπόθεση (καταγγελία) ιδιοκτητών για πλημμυρικά και διαβρωτικά φαινόμενα στο ρέμα Ραφήνας, που προσβάλλουν τα αγρόκτημά τους στις περιοχές «Πετρέζα», «Πλατύ χωράφι», «έτος», «Σκίμθι», «Γυαλού», κλπ, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, προφανώς ένεκα πλημμελειών κατά την κατασκευή της «Αττικής οδού», κλπ.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν όπως λένε οι καταγγέλλοντες: «Τα έτη 2003 – 2004, από την εκτροπή των υδάτων του Ποδονίφτη και της Αττικής Οδού, καθώς τα νερά αυτά οδηγήθηκαν στην Ραφήνα χωρίς να γίνουν τα οφειλόμενα από το δημόσιο έργα διευθέτησης τα οποία προέβλεπε η ΚΥΑ 106131/2000 ΥΠΕΧΩΔΕ – ΥΠ.ΠΟ. Η έλλειψη έργων και οι πλημμύρες, καθώς και τα λιμνάζοντα ύδατα καταστρέφουν (από τότε) τις καλλιέργειες, τους αμπελώνες, κλπ, καθώς και τις ιδιοκτησίες μας στις περιοχές «Πετρέζα», «Πλατύ χωράφι», «έτος», «Σκίμθι», κλπ. Η όλη δημιουργηθείσα κατάσταση με τα νερά που ήρθαν στην περιοχή μας, εξελήφθη από την πλευρά του ίδιου του Δημοσίου που παρέλειψε τα οφειλόμενα έργα διευθέτησης ως φυσικό ρέμα και χαρακτηρίσθηκε ως τέτοιο με Προεδρικό Διάταγμα σε ένα τμήμα του στην περιοχή «έτους» – «Πλατύ χωράφι» τον Σεπτέμβριο 2014. Αυτό έγινε την ώρα που το Υπουργείο Υποδομών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 νέα μελέτη για τα νερά που έχουν οδηγηθεί από τον Ποδονίφτη στο Ρέμα Ραφήνας. Η αγροτική καλλιεργούμενη περιοχή μας που θίγεται από την όλη δημιουργηθείσα κατάσταση (πλημμύρες, λιμνάζοντα νερά) αποτελείται από ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα από κληροτεμάχια του αγροκτήματος Βουρβά τα οποία έχουν παραχωρηθεί με τίτλους του Υπ. Γεωργίας στους τότε ακτήμονες προκατόχους μας, κατοίκους Σπάτων, στο κυρωμένο τοπογραφικό διάγραμμα του Υπ. Γεωργίας με ημερομηνία 22.3.1955 το οποίο υπογράφει ο τότε Υπουργός Γεωργίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΜΑ, παρά μόνον κληροτεμάχια, γεγονός που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε οι σημερινοί κρατικοί υπάλληλοι, ούτε άλλοι λειτουργοί»

Αυτά αναφέρουν στην καταγγελία τους οι είκοσι (20) ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων – αμπελώνων της ως άνω αναφερθείσας θιγόμενης περιοχής, ζητώντας λύση του προβλήματός τους και προστασία των ιδιοκτησιών τους (προφανώς και αποζημίωση), δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν, «απευθύνθηκαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή είτε προφορικώς, είτε άλλοι συνδημότες εγγράφως, χωρίς να λάβουν απάντηση και χωρίς να κινηθεί κάποια διαδικασία λύσης όπως έργα διευθέτησης με απαλλοτριώσεις»

Κατόπιν τούτων ο ‘’συμπαραστάτης’’ κατέθεσε εκτενές υπόμνημα στη αντιπεριφέρεια Αττικής όπου αναφέρει: «Παρακαλούμε και για την εκ μέρους των υπηρεσιών σας διενέργεια αυτοψίας στις εν λόγω περιοχές (εν όψει μάλιστα και της νέας περιόδου βροχοπτώσεων), ενημερώνοντάς μας στη συνέχεια για την εξέλιξη της υπόθεσης, επειδή επίκειται σε τοπικό επίπεδο «σύσκεψη διαμεσολάβησης» μεταξύ των ενδιαφερομένων δημοτών, του Συμπαραστάτη και της Δημοτικής Αρχής Σ-Α».

Άμεση κι η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Φιλίππου ό οποίος διαβίβασε άμεσα την υπόθεση στην αρμόδια διεύθυνση τεχνικών έργων υπόψη του κ. Ασπρουλέκη προς εξέταση.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΚΥΕ) ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ «LUNA PARK»

Εξ’ ίσου σοβαρή κι η υπόθεση σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) με την οποία ο ‘’συμπαραστάτης ‘’ ασχολείται επί μακρόν και περιγράφεται ως εξής:

ΘΕΜΑ: 1η Φάση διαδικασίας διαμεσολάβησης του «Συμπαραστάτη» προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με επισημάνσεις και διαβίβαση συγκεκριμένης καταγγελίας 42 δημοτών – κατοίκων (περιοχής «Φιλελλήνων & Ερμού – πεζόδρομου, στην Αρτέμιδα), σχετικά με την αντιμετώπιση της αυθαίρετης συμπεριφοράς Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και επιχείρησης παιδικού «LUNA PARK» (βλ. Ηχορύπανση, ενδεχόμενη πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων, κλπ)

Σας γνωρίζουμε ότι ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, έλαβε τις αναφερόμενες στο υπ’ αριθ. 1 ανωτέρω σχετικό καταγγελίες δημοτών – κατοίκων με την οποία ζητήθηκε :

α. Να κληθούν οι ιδιοκτήτες όλων των επιχειρήσεων (Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – ΚΥΕ), που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Αρτέμιδος και οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο συνημμένο πίνακα (παραβάσεων), ώστε να επιδείξουν στα αστυνομικά όργανα την άδεια χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που τυχόν διαθέτουν, με έγκριση αρμόδιας Αρχής (π.χ. Κτηματικής Υπηρεσίας)

β. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν υφίσταται τέτοια άδεια ή ότι έχουν γίνει υπερβάσεις σε σχέση με την τυχόν εκδοθείσα, να γίνει η σχετική σύσταση και να κληθούν οι παραβάτες (ΚΥΕ) να απομακρύνουν από τον αιγιαλό και την παραλία όλες τις παράνομες εγκαταστάσεις και πράγματα και

γ. Στην περίπτωση που οι παραβάτες (ΚΥΕ) δεν συμμορφωθούν με τα ανωτέρω, το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος να συνδράμει τα συνεργεία του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με τήρηση της τάξης και προς αποφυγή επεισοδίων, ώστε αυτά να απελευθερώσουν τους χώρους της παραλίας και του αιγιαλού, από ομπρέλες, ξαπλώστρες ή εγκαταστάσεις, για ελεύθερη πρόσβαση του κοινού, ως ο νόμος ορίζει.

Κατάληξη: Εγκρίθηκε Εισαγγελική παραγγελία για :

α) Τη διαβίβαση της υπόθεσης στον κ. Εισαγγελέα Εσωτερικής Ποινικής δίωξης για τις κατά νόμο ενέργειές του και

β) Την εξαγωγή φωτοαντιγράφων (που θα διαβιβασθούν) στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδος προς εκτίμηση των διαλαμβανομένων και για τις κατεπείγουσες ενέργειές του 

Όσο αφορά το θέμα της ηχορύπανσης ο «Συμπαραστάτης» έχει ήδη ασχοληθεί και με αφορμή αναφορές του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου «Ο Αγ. Νικόλαος» διαμεσολαβώντας στη συνέχεια προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σχετικό έγγραφό του.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ  

Ο ‘’συμπαραστάτης’’ έχει επιληφθεί επίσης των καταγγελιών της κ. Ελένης Παπαδημητρίου και άλλων 48 δημοτισσών σχετικά με αποφάσεις του Αθλητικού Οργανισμού, όπως περιγράφονται σε σχετικό έγγραφο:  

ΘΕΜΑ: Α’ Φάση διαδικασίας διαμεσολάβησης στην υπόθεση (αναφορά – καταγγελία) του κας Ελένης Παπαδημητρίου (Αφορά αποφάσεις του Αθλητικού Οργανισμού)

«…….. θίγεται ως δημότης, ως μητέρα και ως επαγγελματίας (διότι), κατά τη σημερινή της επίσκεψη στα γραφεία του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος μετά λύπης της ενημερώθηκε από υπάλληλο για τα μαζικά ομαδικά προγράμματα ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί για τα Σπάτα, ενώ για την Αρτέμιδα έχει βγει ήδη πρόγραμμα. Μου είπαν (αναφέρει) ότι όταν βγουν μάλλον θα γίνουν σε σχολεία όπως πέρυσι. Η περσινή μου (αναφέρει) εμπειρία κάνοντας μάθημα στο 2ο δημοτικό Σπάτων ήταν απογοητευτική. Παρότι η γυμνάστρια ήταν πολύ καλή δυστυχώς έπρεπε να συμμορφωθούμε σε κάποιους κανόνες, όπως : Nα αλλάζουμε ή να καθαρίζουμε τα παπούτσια μας γιατί δεν υπήρχε καθαρίστρια, να σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας ή το νερό που έσταζε από το μπουκαλάκι στο πάτωμα με χαρτομάντηλα διότι δεν υπήρχε καθαρίστρια και το σημαντικότερο όλων να κρατάμε την ανάγκη μας διότι δεν είχαμε τουαλέτα, αφού δεν είχαμε και καθαρίστρια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε πρόβλημα με τον συναγερμό του σχολείου ή που η αίθουσα δεν ήταν διαθέσιμη λόγω εκδηλώσεων του σχολείου. Αυτό το γεγονός με κάνει να αισθάνομαι δημότης κατώτερης τάξης σε σχέση με τους δημότες της Αρτέμιδος. Με ωθεί ή να κάνω ολόκληρα χιλιόμετρα να πάω στη Αρτέμιδα ή να κάνω εγγραφή σε ιδιωτικό γυμναστήριο. Χώροι του αθλητικού οργανισμού δεν υπάρχουν ? Επίσης θίγομαι (αναφέρει) ως μητέρα. Έκανα την ερώτηση τι προγράμματα κάνει ο αθλητικός οργανισμός για τα παιδιά. Η απάντηση που πήρα ήταν η ίδια! Τίποτα ! Τι θα πει τίποτα ??? Σε άλλους δήμους εγκρίνονται θέσεις γυμναστών, σε εμάς τίποτα ? Δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό ? Γιατί δεν μπορώ να στείλω το παιδί μου να μάθει μπάσκετ ή βόλεϊ ή ποδόσφαιρο στους συλλόγους ! δεν μου περισσεύουν (αναφέρει) κύριοι 30 ευρώ το μήνα, ούτε έχω λεφτά να πληρώνω την εμφάνιση της ομάδας. Ποια είναι η προσφορά του αθλητικού οργανισμού; Ποια τα όνειρα και τα σχέδιά σας για τα παιδιά του Δήμου; ΄Η μήπως το όφελος από τους συλλόγους είναι μεγαλύτερο; Επιτρέψτε (αναφέρει) το ειρωνικό ύφος μου αλλά είμαι πικραμένη και αισθάνομαι θύμα. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όλες, δεν χρωστάω στον δήμο τίποτα και περιμένω σεβασμό και ανταποδοτικότητα, δεν επιτρέπεται ο δήμος να δίνει στους λίγους»

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβανομένων υπόψη των διαφαινόμενων επί του θέματος αναγκών του Δήμου Σ-Α (έλλειψη υποδομών και πόρων), ο «Συμπαραστάτης» εκτιμά ότι ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ οφείλει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην καταγγέλλουσα περί της νομιμότητας των αποφάσεων του Δ.Σ., εν όψει μάλιστα της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, ώστε η ίδια, όπως και όλοι οι γονείς, να γνωρίζουν έγκαιρα και με πλήρη διοικητική και οικονομική διαφάνεια και ισότητα, την πραγματική κατάσταση και τις αποφάσεις του Οργανισμού.  

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή σας στις αναφορές – ερωτήματα της καταγγέλλουσας, που διατυπώνονται με τις φράσεις «Ή μήπως το όφελος από τους συλλόγους είναι μεγαλύτερο; ………. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όλες, δεν χρωστάω στον δήμο τίποτα ……………………, δεν επιτρέπεται ο δήμος να δίνει στους λίγους», οι οποίες προφανώς αναζητούν το δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση, ανταπόδοση εμπιστοσύνης και σε καμιά περίπτωση καθιέρωση προνομιακών σχέσεων οποιουδήποτε με τα δημοτικά όργανα και προγράμματα.

Όσο αφορά δε τη καταγγελία των 48 δημοτισσών όσο αφορά αποφάσεις του Α.Ο. Σ-Α επισημαίνει: «διαπιστώνεται πλέον περικοπή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στα προγράμματα του  Α.Ο. Σ-Α προφανώς κατά παράβαση του νόμου και του σχετικού κανονισμού, σε συνδυασμό με το δυσάρεστο κλίμα που διαμορφώνεται τελευταία στις σχέσεις των εμπλεκομένων μερών» και προτρέπει τα συνεργαζόμενα μέρη να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Παράλληλα κοινοποιεί όλα τα αναλυτικά έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής όπου: «παρακαλούμε για τον έλεγχο νομιμότητας επί των επίμαχων αποφάσεων, λόγω αρμοδιότητας».

Μετά απ’ όλες τις ενέργειές του ο ‘’συμπαραστάτης’’ δηλώνει αναρμόδιος σε σχέση με διοικητικά ζητήματα και προγράμματα του Α.Ο. Σ-Α, εν τούτοις ενημερώνει την σε κάθε περίπτωση επιβαλλόμενη εκ του νόμου έγγραφη απάντηση του Α.Ο. στις καταγγέλλουσες δημότισσες.

Μη μου πείτε ότι ο συγκεκριμένος ‘’συμπαραστάτης’’ Χρήστος Ποθουλάκης δεν είναι ‘’μάλαμα’’ για το δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας!

Αν υπήρχαν παρόμοιοι και σε άλλους δήμους…αλλά που τέτοια τύχη!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα