19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ «ΟΔΗΓΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΚΟ ΜΠΟΡΑΟ ΣΤΟΝ 32Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ «ΟΔΗΓΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΚΟ ΜΠΟΡΑΟ ΣΤΟΝ 32Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου στις 9 Νοεμβρίου θα τρέξει ύστερα από 10 χρόνια στην κλασική διαδρομή, όχι για να διεκδικήσει ένα ρεκόρ, αλλά ως «οδηγός» του 68χρονου προέδρου της διεθνούς ένωσης μαραθωνίων δρόμων Πάκο Μποράο.

Όπως λέει η Μαρία ο κ. Μποράο, «πάντα έλεγε ότι ένας μαραθωνοδρόμος πρέπει να τρέξει έστω μία φορά την κλασική διαδρομή. Στα 68 του αποφάσισε να το κάνει, και ο ίδιος, πράξη. Η συμμετοχή του τιμάει τη χώρα. Θέλω να τον βοηθήσω να τερματίσει και να μεταφέρει το δικό του μήνυμα».

Η Μαρία Πολύζου κρέμασε τα παπούτσια του πρωταθλητισμού μετά το 2004. Ο αθλητισμός, βέβαια, υπάρχει στο αίμα της. Έτσι, στην επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, το 2010, θέλησε να αναβιώσει τον Φειδιππίδειο Άθλο, διανύοντας την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα και το έκανε, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε καθώς έτρεξε καλοκαίρι την ίδια εποχή που έγινε η Μάχη του Μαραθώνα.

Στο φετινό κλασικό Μαραθώνιο τρέχει άλλη μια φορά για ένα ακόμα ΄΄ειδικό΄΄λόγο, βοηθώντας τον κ. Μποράο να εκπληρώσει την επιθυμία του.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα