18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΩΝ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΩΝ

Με στόχο να ανέβουμε επίπεδο στη καθαριότητα των πόλεών μας η νέα Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου έχει ξεκινήσει, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, μια τεράστια προσπάθεια για την αποκομιδή μπαζών, κλαδιών, σκουπιδιών, που δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι συσσωρεύτηκαν από την επομένη των εκλογών του Μαΐου.

Το ειδικό κλαδοθραυστικό μηχάνημα του Δήμου έχει εγκατασταθεί στην δημοτική έκταση της Αρίωνος και ο όγκος των κλαδιών έχει ήδη μειωθεί αισθητά. Το ίδιο βελτιωμένη είναι και η κατάσταση στο χώρο κοντά στο κοιμητήριο προς τον οικισμό «Αύρας». Ταυτόχρονα έχουμε εξασφαλίσει σε συνεργασία με άλλον Δήμο να μας παραχωρηθεί για χρήση κάποιων ημερών φορτηγό με αρπάγη για την ταχύτερη φόρτωση των κλαδιών.

 Με την αλληλεγγύη γειτονικού Δήμου μέσα στον Σεπτέμβριο πλύθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της Ραφήνας. Σύντομα θα προχωρήσουμε σε σύμβαση με ιδιώτη για το τακτικό πλύσιμο όλων των κάδων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Εξασφαλίσαμε σε συνεννόηση με άλλες Δημοτικές Αρχές τον δανεισμό σαρώθρου για τον αποτελεσματικό και γρήγορο καθαρισμό των κεντρικών δρόμων των πόλεων μας.

Ελπίζουμε, στη δημοτική περίοδο που μόλις άρχισε, ότι θα καταφέρουμε να αποκτήσει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τα κατάλληλα μηχανήματα ώστε και η προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου να είναι πιο αποτελεσματική αλλά και ο κάτοικος να διαπιστώσει την αλλαγή σε μια κατεύθυνση για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη.

Είναι πίστη μας ότι στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η αυτοδιοίκηση στη χώρα, η «δημοτική αλληλεγγύη» είναι μια κίνηση ουσίας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες συντήρησης των λιγοστών υπαρχόντων μέσων των Δήμων.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε ως  Δημοτική Αρχή αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άμεση «ενδοαυτοδιοικητική» τους συμπαράσταση,  τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και αυριανό Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Δημήτρη Μάρκου και τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι και ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου στάθηκε αλληλέγγυος και μάλιστα δύο φορές μέσα στον μήνα Οκτώβριο, με την αποστολή πυροσβεστικού οχήματος και εθελοντών στο νησί της Άνδρου κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα