23.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΩΡΟΣ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΩΡΟΣ

Όλα έγιναν σύμφωνα με το προεκλογικό συμβόλαιο μεταξύ Μπουρνούς – Πιστικίδη, που  οδήγησε  στην κατάληψη του δημαρχιακού θώκου Ραφήνας-Πικερμίου. Έτσι μετά την παραίτηση του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη και την ανάδειξη του αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μπουρνούς ως δημάρχου, σήμερα έκλεισε άλλο ένα κεφάλαιο αυτής της ιδιότυπης συμφωνίας με την ανάδειξη στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Κώστα Μώρου.

Ο Κώστας Μώρος ήταν πρώτος επιλαχόντας της πλειοψηφούσας παράταξης, ο οποίος ορκίστηκε νέος δημοτικός σύμβουλος μετά την παραίτηση Μπουρνούς και σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου ημέρα δημαιρεσιών προτάθηκε και ψηφίστηκε πρόεδρος Δ.Σ. λαμβάνοντας 22 ψήφους επί 25 παρόντων δημοτικών συμβούλων – απουσίαζαν ο κ. Τσαλαπατάνης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κι η κ. Κατσούδα της μείζονος μειοψηφίας – ενώ βρέθηκαν δύο λευκά κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Μώρος ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά στη τοπική αυτοδιοίκηση, ορκίστηκε μόλις προ ολίγων ημερών ως πρώτος επιλαχών, παρά ταύτα προτάθηκε απ’ τη πλειοψηφία τηρώντας τη μεταξύ τους συμφωνία και ψηφίστηκε από 22 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, με μόνη τη κ. Τόκα να έχει το θάρρος να ψιθυρίσει σχεδόν την ερώτηση «πρόκειται για το νέο μέλος του Σώματος;» όταν ο νέος δήμαρχος κ. Μπουρνούς ανακοίνωσε τη πρόταση της πλειοψηφίας με τον κ. Μώρο ως υποψήφιο Πρόεδρο του Δ.Σ., ενώ η ίδια απορία βρίσκεται στη σκέψη πολλών δημοτικών συμβούλων όλων των πτερύγων.  

Χαρακτηριστική έως προφητική η επισήμανση της κ. Δήμητρα Μήλα-Τσεβά η οποία προέδρευσε ως πρώτη σε σταυρούς προτίμησης της συνεδρίασης για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, αποχαιρετώντας τον κ. Μισοκοίλη πρώην πρόεδρο Δ.Σ. και υποδεχόμενη τον νέο με το απόφθεγμα του Κομφούκιου περί σύνεσης:

Τρεις είναι οι δρόμοι προς τη σύνεση

Πρώτος ο δρόμος της σκέψης. Ο πιο ευγενικός!

Δεύτερος ο δρόμος της μίμησης. Ο πιο εύκολος!

Τρίτος ο δρόμος της εμπειρίας. Ο πιο δύσκολος!  

Παρά ταύτα ευχόμαστε στον κ. Μώρο, ιατρό στο επάγγελμα, να διαψεύσει τους φόβους που υπάρχουν, περί ενός ακόμα διακοσμητικού προέδρου Δ.Σ. στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και να αποδείξει ότι είναι ικανός να ανταποκριθεί στο ρόλο του, που πολλές φορές υπερβαίνει και αυτόν το δήμαρχο, στις συνεδριάσεις του Σώματος όπου ο πρόεδρος είναι ο απόλυτος άρχων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Μώρος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και υποσχέθηκε να σταθεί αντάξιος αυτής.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ψηφίστηκε ο κ. Δαμιανός Φαφούτης που προτάθηκε απ’ τη μείζονα μειοψηφία, λαμβάνοντας 19 ψήφους επί των 25 παρόντων συμβούλων, με τρία άκυρα και τρία λευκά.

Τέλος Γραμματέας του Δ.Σ. ψηφίστηκε ο κ. Γιώργος Γιάννακας ο οποίος προτάθηκε απ’ τη ελάσσονα μειοψηφία του κ. Χριστόπουλου και ψηφίστηκε απ’ τους 5 παρόντες συμβούλους της μειοψηφίας, αφού ο κ. Βασιλόπουλος που αυτοπροτάθηκε απέσυρε την υποψηφιότητά του και ψηφίστηκε απ’ την ολομέλεια με 16 ψήφους επί 25 παρόντων, ενώ βρέθηκαν 5 άκυρα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Άξιο μνείας ότι η μειοψηφία παρουσιάστηκε ίσως για πρώτη φορά να έχει προσυνεννοηθεί για τη στάση της εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους περιμένουν να τη δουν πιο δραστηριοποιημένη το επόμενο διάστημα. Επίσης να σημειωθεί ότι στα άκυρα ψηφοδέλτια υπήρξε πολυσταυρία, αλλά και διάφορα σκιτσάκια, που φυσικά τα ακυροποίησαν. 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα