30.4 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞΕΝΑΓΗΣΗ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΥΠΕ ΣΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΥΠΕ ΣΤΟ ΠΕΔΥ-Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν γιατροί – νοσηλευτές – διοικητικοί υπάλληλοι του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου στην Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου απ’ την υπεύθυνη επιστημονικού προσωπικού κ. Αντωνία Δημητρίου, με την οποία έχει άψογη συνεργασία και το Δήμαρχο Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη.

Η επίσκεψη έγινε μετά την εορταστική εκδήλωση της κοπής της πρωτοχροννιάτικης πίτας 2017 των υπαλλήλων του κέντρου στο παρακείμενο αμφιθέατρο τη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, για το πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κ.Υ. σε 24ωρη εφημερία, που πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα και λόγω της μεγάλης προσέλευσης ιατρών – νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του κέντρου που επέλεξαν να μείνουν αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ωραρίου τους.

Το πανηγυρικό χαρακτήρα επίσης ενίσχυσε η παρουσία της νυν και της πρώην ηγεσίας της 1ης ΥΠΕ και του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και της κρουστωδίας των τροφίμων του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση που συνυπάρχει εντός της έκτασης που περικλείει το Κ.Υ.

Η κ. Κισκήρα άκουσε προσεκτικά τις ανησυχίες των ιατρών, κυρίως των επικουρικών, για το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και τους διαβεβαίωσε να μην ανησυχούν καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους υπάρχουν. Ενώ επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να μη κλείσει κανένα απ’ τα υπάρχοντα Κ.Υ.  

Έντονο επίσης ενδιαφέρον έδειξε για τα προβλήματα κυρίως έλλειψης ιατρείων, καθώς το κέντρο έχει επανδρωθεί πλέον με πολλούς γιατρούς ειδικοτήτων, που συστεγάζονται σε ιατρεία συναδέλφων τους. Μάλιστα η κ. Κισκήρα δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να λειτουργήσει και δεύτερο οδοντιατρείο, καθώς υπάρχει παιδοδοντρίατρος, που εν προκειμένω λειτουργεί εκ περιτροπής στο ένα υπάρχον.

Το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα με επέκταση των εγκαταστάσεων, στην  πτέρυγα που αποτελεί συνέχεια της ήδη ανακαινισμένης-αναβαθμισμένης πτέρυγας εργαστηρίων και ιατρείων, που της έδειξε η κ. Δημητρίου, με την κ. Κισκήρα να υπόσχεται να στείλει το μηχανικό της 1ης ΥΠΕ να κάνει μια πρώτη μελέτη του χώρου. Προς τούτο ζήτησε απ’ την κ. Δημητρίου να στείλει σχετικό αίτημα στην υπηρεσία αναφέροντας λεπτομερώς τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να γίνει και μια πρώτη οικονομική αποτίμηση της επέκτασης.

Με δεδομένο ότι ο μεγάλος δωρητής κ. Μαρτίνος έχει εκφράσει τη βούληση να ανακαινίσει – αναβαθμίσει και τη πτέρυγα αυτή, η κ. Κισκήρα απευθυνόμενη στον εκπρόσωπό του κ. Περγάλια, ανέφερε την ευαρέσκειά της για τη μεγάλη δωρεά που ήδη έκανε, αλλά έχει την άποψη ότι δεν πρέπει πλέον να επωμίζεται ολόκληρο το βάρος, αλλά να συνεργάζεται με την υπηρεσία. Το κακό για τους χρήστες ΠΦΥ είναι η βραδύτητα με την οποία κινείται γενικά το δημόσιο, εν αντιθέσει με την ιδιωτική πρωτοβουλία.  

Παράπονα όμως περίμεναν τη κ. Κισκήρα στο βιοπαθολογικό εργαστήριο πλήρως επανδρωμένο, το οποίο αποδυναμώθηκε μετά την απόφαση μεταφοράς των δειγμάτων αίματος σ’ ένα κεντρικό στην Αθήνα, αποτέλεσμα της προσπάθειας περικοπής δαπανών. Ωστόσο επειδή πρόκειται για ένα ευαίσθητο τομέα, καθώς ορισμένα δείγματα μπορεί να υποστούν αλλοιώσεις κατά τη μεταφορά τους, η επιβάρυνση για την ασφαλή μεταφορά τους χωρίς προβλήματα εξαφανίζει το όποιο οικονομικό όφελος όπως τονίστηκε απ’ τους καθ’ ύλη υπευθύνους γιατρούς.

Να υπογραμμιστεί ότι το Κ.Υ. Ρ-Π δεχόταν τα δείγματα αίματος όλων των Κ.Υ. της αν. Αττικής, πριν αποφασιστεί η προαναφερθείσα μεταφορά στην Αθήνα, άρα ήδη υπήρχε αρκετή οικονομία, χωρίς να υπάρχει αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη πολύωρη παραμονή της κ. Κισκήρα στο κέντρο, που υποδηλώνει τόσο την ευαρέσκειά της, όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον της για την εν λόγω μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα