21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχών, ξεκίνησαν από χθες Κυριακή 24 Αυγούστου με την ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου της νήσου Κέας (Τζιας) κ. Γιάννη Ευαγγέλου του Θρασύβουλου, της επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ειρήνης Βελισσαροπούλου-Βουτυρά και των υπολοίπων μελών του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών κοινοτήτων Ιουλίδας και Κορησίας.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στην εντυπωσιακή αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Κέας, στην Ιουλίδα, (Χώρα για τους ντόπιους), με την παρουσία όλων των ιερέων απ’ τις διάφορες ενορίες του νησιού. Τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία των αιρετών έκανε ο αρχιερατικός προϊστάμενος Κέας, παπά-Λευτέρης, εφημέριος της Παναγίας Καστριανής, ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα ευλογίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας & Μήλου κ.κ. Δωροθέου, προς τη νέα διοίκηση του δήμου.

Η ορκωμοσία μετά την πρόσκληση του παπά-Λευτέρη έγινε με το δήμαρχο κ. Ευαγγέλου να ακουμπά το ιερό Ευαγγέλιο και τα χέρια των υπολοίπων να ακουμπούν πάνω στους ώμους των συναδέλφων τους, με την κ. Βελισσαροπούλου να ακουμπά τον ώμο του δημάρχου.

Η συναίνεση που δόθηκε συμβολικά στην πράξη, εκτός του ότι αποτελεί ευχή και ελπίδα των κατοίκων του πανέμορφου νησιού, απ’ τις ολιγόλεπτες ομιλίες του δημάρχου και της επικεφαλής της μειοψηφίας θα κυριαρχήσει και στις τάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς δύο καυτά προβλήματα ζητούν επειγόντως λύση και αφορούν την επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων.

Εκτενή αποσπάσματα της ορκωμοσίας και των ομιλιών στα βίντεο που συνοδεύουν το ρεπορτάζ.

Ονόματα των δημοτικών συμβούλων του δήμου Κέας

Η πλειοψηφία εκπροσωπείται από τους: Γιώργο Πατητή, Στέφανο Βρεττό, Δημήτρης Καβαλιέρος, Μαρία Ξέστερνου, Μαρία Ξυδοπούλου-Κορασίδη, Γιάννης Ρουσουνέλος, Ελευθερία Μορφωνιού, Αντώνης Παούρης,  Νίκος Πολίτης και Νίκος Ζουλός.

Η μειοψηφία έχει εκλέξει τους: Ειρήνη Βαλισσαροπούλου, Δημήτρη Μουζάκη, Βασιλική Δεμέναγα, Βασίλη Δεμέναγα και Νίκο Παούρη.

Στη δημοτική κοινότητα Ιουλίδας έχουν εκλεγεί απ’ την πλειοψηφία οι: Μανούσος Ψημίτης, Χριστόφορος Πολίτης και Ελένη Μωραΐτη πρώτη επιλαχούσα κατόπιν αποποίησης εκλογής απ’ τη Δήμητρα Βρεττού-Λαγκώνη κι απ’ τη μειοψηφία ο Δημήτρης Δεμέναγας κι η Άννα Παπανικολάου.

Στη δημοτική κοινότητα Κορησίας απ’ την πλειοψηφία είναι: ο Δημήτρης Πολίτης, Γιώργος Μπουζούκας και Αντώνης Μαυραπόστολος κι απ’ την μειοψηφία ο Δώρος Παύλου κι η Ειρήνη Πούλη.

Δείτε το σχετικό video

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα