32.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Ο ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης μετά τη τροπή που πήρε η υπόθεση με τη λειτουργία της Ε΄ Παιδικής Κατασκήνωσης ΑμεΑ στον Αγ. Ανδρέα επιτέλους δείχνει, μετά δύο χρόνια διοίκησης, να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά αφού αναγκάζεται να δώσει εξηγήσεις μέσω επιστολής στον πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που κατηγορεί τη δημοτική του αρχή για ολιγωρία ως προς τη φετινή λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος.

Όσα αναφέρει στην επιστολή του, επιβεβαιώνουν τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Μαραθώνα, με τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Ψηνάκη να αρνούνται να αναλάβουν τη θέση του προέδρου της επιτροπής ελέγχου της προαναφερόμενης δομής, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει ο ίδιος.

Το πλέον παράξενο όμως είναι η απροθυμία ανάληψης δουλειάς υπαλλήλων που στελεχώνουν τη δομή, με αλλεπάλληλες παραιτήσεις και μάλιστα εν μέσω κρίσης, όπου καθείς ψάχνει εναγωνίως για οποιαδήποτε εργασία.

Τέλος ερωτήματα εγείρει η τελευταία παράγραφος της επιστολής Ψηνάκη όπου αναφέρει:

«Τέλος μιας και στην επιστολή σας επικαλείστε πλούσια νομοθεσία, καίτοι μη σχετική με την υπόθεση, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, θα σας συμβούλευα να ρίχνατε μια ματιά στις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί ηθικής αυτουργίας, μπορεί και να σας είναι χρήσιμες». 

Τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής; 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΗΝΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,
Με την τελευταία επιστολή σας την οποία τιτλοφορείτε «τελευταία έκκληση» για την εύρυθμη λειτουργία της Ε’ Κατασκήνωσης του Αγίου Ανδρέα, επισημαίνετε μια σειρά από δυσλειτουργίες της κατασκήνωσης, επί σκοπώ ενημέρωσής μου, καίτοι γνωρίζετε ότι όλων των ζητημάτων που ανέκυψαν στην Κατασκήνωση έχω επιμεληθεί προσωπικώς, υπερβάλλοντας εαυτόν το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Την πρόθεσή μου ή άλλως το προσωπικό μου στοίχημα να λειτουργήσει η κατασκήνωση το απέδειξα καταρχήν εμπράκτως με την ανάληψη της θέσεως του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, χωρίς να υπάρχει σχετική νομική υποχρέωση, προκειμένου να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς και να έχω ίδια και άμεση αντίληψη και εποπτεία των όσων προβλημάτων ανακύπτουν και να συνδράμω στην άμεση επίλυσή τους. 
Εξάλλου πρέπει να γνωρίζετε ότι ουδείς άλλος δεχόταν να σηκώσει την ευθύνη της Προεδρείας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων χρηματοδότησης του κατασκηνωτικού προγράμματος, η οποία χρηματοδότηση, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγκρίθηκε μετά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου και ακόμη και σήμερα δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί !!! Εγώ όμως, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, δεν ενεργώ πολιτικά και αδιαφορώ για το οποίο κόστος, προκειμένου να φέρω αποτέλεσμα. 
Επειδή στην επιστολή σας, αντί για αναγνώριση έστω των τεράστιων προσπαθειών που, παρά τα τεράστια προσκόμματα κατέβαλα, διακρίνω μια πρόθεση επιρρίψας ευθυνών στη δημοτική αρχή και ειδικώς στο πρόσωπό μου, για φερόμενες ολιγωρίες και άστοχους χειρισμούς, επιτρέψτε μου θεωρώντας ότι πρόκειται αποκλειστικά για ελλιπή ενημέρωσή σας, να γίνω πολύ συγκεκριμένος ενημερώνοντάς σας για τα εξής : 
α) Ως προς τις φερόμενες ελλείψεις σε προσωπικό που αποδίδετε σε ολιγωρία του Δήμου μας : 

1. Ένα και πλέον μήνα πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου που αφορά τους κατασκηνωτές ΑμεΑ, και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου, εκδίδω την σχετική ανακοίνωση (με αριθ πρωτ 14908/01-07-2016) περί Πλήρωσης τριάντα μίας (31) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στελεχών και λοιπού προσωπικού παιδικής κατασκήνωσης του κρατικού προγράμματος έτους 2016, που βρίσκονται στον Δήμο Μαραθώνος, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης Αττικής (Ε΄ Παιδική Εξοχή – θέση Άγιος Ανδρέας). 
2. Η πρόσληψη του προσωπικού, για το οποίο τηρήθηκε η σχετική διαγωνιστική διαδικασία και μοριοδότηση, έχει ήδη ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, με την υπ αριθ 686/20.7. 2016 απόφασή μου προβαίνω στην πρόσληψη τελικώς είκοσι εννέα (29) ατόμων εποχικού προσωπικού για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Ε Παιδικής Εξοχής Αγ. Ανδρέα Ν. Μάκρης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης χρονικής διάρκειας από 22/07/2016 έως 21/09/2016 ως κατωτέρω: 
Μία (1) θέση ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ 1. ΚΑΡΑΜΕΡΗ ΜΑΡΤΣΕΛΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Μία (1) θέση ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ 1. ΤΟΚΟΥ ΡΟΒΕΝΑ του ΝΑΣΙΟΥ Μία (1) θέση ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ 1.ΠΑΠΑΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Μία (1) θέση ΓΥΜΝΑΣΤΗ 1. ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μία (1) θέση ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ 1. ΚΕΤΕΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ Μία (1) θέση ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΥ 1.ΛΕΜΠΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Μία (1) θέση ΝΟΣΟΚΟΜΟΥ 1. ΝΕΝΝΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Μία (1) θέση ΜΑΓΕΙΡΟΥ 1.ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΝΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μία (1) θέση ΒΟΗΘΟΥ ΜΑΓΕΙΡΟΥ 1.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Μία (1) θέση ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ 1. ΧΑΝΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ Δέκα τρεις (13) θέσεις Εργατών/τριών εκ των οποίων επτά (7) θέσεις εργατών και έξι (6) θέσεις εργατριών ως κατωτέρω: Επτά (7) θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ 1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΙΧΑΗΛ 2. ΜΑΛΑΛΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 3. ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 4. ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Χαράλαμπου 6. ΣΑΛΟΥΦΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Εξι (6) θέσεις ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ 1. ΔΕΛΗΛΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ του ΑΧΙΛΛΕΑ 2. ΚΑΤΟΥΝΤΑ ΘΕΟΥΛΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 3. ΒΕΡΝΤΙΕΒΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ του ΑΜΠΝΤΟΥ ΚΑΡΙΜ 4. ΚΡΙΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΣΑΡΑΝΤΗ 5. ΤΣΟΥΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ του ΛΟΥΚΑ 6. ΝΙΚΟΛΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μία (1) θέση ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 
Μία (1) θέση ΦΥΛΑΚΑ (ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑ) 1. ΜΠΙΣΜΠΙΡΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ Δύο (2) Θέσεις ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ – ΨΥΧΑΓΩΓΩΝ 1. ΧΑΡΙΖΑΝΗ ΑΝΝΑ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 2. ΣΤΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Δύο (2) θέσεις ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Εκ των οποίων η μία (1) θέση θα καλυφθεί από την 1. ΛΥΚΟΚΑΝΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ. Μία (1) θέση ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΤΗ (ΞΥΛΟΥΡΓΟΥ) 1.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ.
Καμία λοιπόν ολιγωρία από μέρους της δημοτικής αρχής δεν προέκυψε ως προς την πρόσληψη του προσωπικού των κατασκηνώσεων. 
3. Αυτό που όμως πράγματι προέκυψε και κλήθηκε να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή ήταν η μη ανάληψη καθηκόντων ή η παραίτηση αρκετών από τους αναδειχθέντες πρώτους και προσληφθέντες στη διαγωνιστική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα : στις 22.7. (ορ. διαπιστωτική Απόφασή μου 693/22.7.2016) μου κοινοποιείται η άρνηση της επιλεγείσας ως διαχειρίστριας να αναλάβει τα καθήκοντά της και σπεύδω σε αντικατάστασή της. Τρείς μέρες αργότερα μου κοινοποιείται η άρνηση της επιλεγείσας νοσηλεύτριας να αναλάβει τα καθήκοντά της, η οποία σημειωτέον ήταν η μοναδική που είχε υποβάλει αίτηση να προσέλθει στην κατασκήνωση ως και ομοίως της ειδικής συνεργάτιδος σε θέματα χειροτεχνίας (ορ σχετικές διαπιστωτικές Αποφάσεις μου 694 και 695/25.7. 2016). Στο μεταξύ δύο ημέρες αργότερα δύο εργάτες της κατασκήνωσης αρνούνται να παραλάβουν το διορισμό τους (ορ. σχετικές διαπιστωτικές Αποφάσεις μου 700/27.7.2016). Σε όλες αυτές τις απρόοπτες εξελίξεις η δημοτική αρχή ενεργεί άμεσα με ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού σε αντικατάσταση του προσωπικού που παραιτήθηκε και άμεση αντικατάστασή του. (ορ. ενδ. Απόφασή μου υπ. αριθμ. 17517/28.7.2016 για την αντικατάσταση των εργατών και Απόφασή μου 708/29.7.2016 περί πρόσληψης ιατρού και νέας νοσηλεύτριας σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας).
4. Εντούτοις τα προβλήματα με το προσωπικό δεν έχουν τέλος αφού, λίγο μετά την έναρξη της κατασκήνωσης για τους κατασκηνωτές ΑμεΑ , γίνομαι αποδέκτης νέων παραιτήσεων που αφορούσαν θέσεις εργατών και νέων αντικαταστάσεων (ορ. Απόφασή μου 720/2.8.2016 περί παραιτήσεως εργάτη και αντικατάστασής του, διαπιστωτικές Αποφάσεις μου 747 και 748/ 4.8.2016 περί παραίτησης δύο ακόμη εργατών, Ανακοίνωση 18219 της 5.8.2016 περί πρόσληψης 6 εργατών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κλπ.).
5. Και σαν να μην έφταναν όλα τα ανωτέρω , το κερασάκι στην τούρτα είναι οι διαπιστωθείσες εκ μέρους μου ατασθαλίες στην οικονομική διαχείριση της κατασκήνωσης, που με οδήγησαν να παραιτήσω εγώ πλέον, συγκεκριμένα άτομα που απασχολούνταν στην κατασκήνωση, μεταξύ των οποίων της Συντονίστριας (Αρχηγού) και της μιας μαγείρισσας.
6. Εξάλλου στην επιστολή σας, μάλλον πάλι από κακή πληροφόρηση, επαινείτε το έργο του προσωπικού της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που δήθεν με αυτοθυσία κράτησε την κατασκήνωση ανοιχτή, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι το προσωπικό ειδικά της Τραπεζαρίας, μετά τα γεγονότα αποκάλυψης του σκανδάλου στη διαχείριση της κατασκήνωσης, αποχώρησε, με αποτέλεσμα η σίτιση να γίνεται από εθελοντές του Δήμου και την πολύτιμη συνδρομή του στρατού, που μετά από δική μου παράκληση δέχτηκε πρόθυμα να συνδράμει την κατάσταση. Ούτε ένα ευχαριστώ δεν υπάρχει στην επιστολή σας προς τον Υπουργό κο Πάνο Καμμένο και τον Α/ΓΕΣ κο Τελίδη που με περισσή ευαισθησία, μεγαλύτερη μετά βεβαιότητας από το δικό σας προσωπικό, προσέτρεξαν να βοηθήσουν τους κατασκηνωτές μας. 
Και ερωτώ: όλα τα παραπάνω σας δίνουν την εικόνα μιας δημοτικής αρχής που ολιγώρησε ;;; όταν οι προσλήψεις έχουν ολοκληρωθεί ένα μήνα πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, όταν οι αντικαταστάσεις όλων των παραιτηθέντων ολοκληρώνονται εντός δύο ημερών, όταν ο Δήμαρχος μεταβαίνει στους χώρους της κατασκήνωσης για να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση, όλα αυτά σας δημιουργούν την εντύπωση εσφαλμένων ή άστοχών ή μη έγκαιρων χειρισμών;;;; θα έπρεπε, από την άλλη, κατά τη γνώμη σας, να κλείσω τα μάτια σε όσα διαπίστωσα και να μην σπεύσω να απομακρύνω από την κατασκήνωση εκείνα τα άτομα που εμπλέκονταν στις ατασθαλίες ;;; Και αντί εσείς και το προσωπικό που αποστείλατε στην κατασκήνωση, να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια, το μεν προσωπικό σας αποχωρεί τη δύσκολη ώρα κι εσείς από την άλλη εκτοξεύετε λοιδορίες και αβάσιμες κατηγορίες χωρίς αντίκρισμα ;;; Παρακαλώ λοιπόν για μεγαλύτερη προσοχή στους χαρακτηρισμούς σας και σε ενδελεχέστερη πληροφόρηση επί των ενεργειών μου καθώς και ενδοσκόπηση για τις δικές σας ευθύνες στο όλο ζήτημα, που συνίστανται ιδίως στην έμμεση υποστήριξη των προσώπων που συνέδραμαν στην κακή οικονομική διαχείριση στην κατασκήνωση επί σειρά ετών με την ανοχή ή αν όχι όπως τελικώς φαίνεται, με τη στήριξή σας. 
β) Ως προς τις μνημονευόμενες στην επιστολή σας ελλείψεις στη σίτιση των κατασκηνωτών : 
1. Η δημοτική αρχή έγκαιρα, (ορ. αριθ. πρωτ. 10636/17-5-2016 διακήρυξη) ήτοι τρείς μήνες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου εκκινεί διαδικασίες για την προμήθεια των αναγκαίων για τη σίτιση των κατασκηνωτών αγαθών με διεθνή διαγωνισμό, ως υποχρεώνει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ο διαγωνισμός για τα είδη κρεοπωλείου κηρύσσεται άγονος καθώς δεν υπάρχει στο διαγωνισμό καμία συμμετοχή !! Προκειμένου να μην ανακύψουν τυχόν ζητήματα με τη σίτιση, ο δήμος προσφεύγει, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ορ. Απόφαση 230/2016) και σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 24 και 25 του Π.,Δ. 60/07 στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με δημοσίευση προκήρυξης, για την οποία όμως απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων (άρθρο 2, περίπτωση γ΄, υποπερίπτωση δδ΄ του Ν. 4013/2011). Οι διαδικασίες ολοκληρώνονται ταχύτατα, η ενιαία αρχή πιέζεται από εμένα τον ίδιο καθημερινά να εκδώσει την Απόφασή της και την εκδίδει, σε χρόνο ρεκόρ, χάριν και στην ευαισθησία της Διοίκησής της, ενώ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται στην καρδιά του Αυγούστου, αμέσως μόλις έχουμε την Απόφαση της Αρχής, ήτοι στις 12.8.2016 για να κατακυρώσει την αιτούμενη προμήθεια κρέατος, στον ανάδοχο που προέκυψε από την διαπραγμάτευση. 
2. Στο μεταξύ το Ίδρυμα «Μarathon Foundation» του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος , προβαίνει μόλις διαπιστώνεται ότι ο διαγωνισμός για το κρέας είναι άγονος και γνωρίζοντας τη γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει εκ του νόμου υποχρεωτικά να ακολουθηθεί για να έχουμε ανάδοχο μετά από άγονο διαγωνισμό, στη δωρεά προς το Δήμο 160 ΚΙΛΩΝ ΜΕΡΙ∆ΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ , 95 ΚΙΛΩΝ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ και 200 ΚΙΛΩΝ ΚΙΜΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε κρέας των πρώτων ημερών στην κατασκήνωση (ορ. Αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής 215/22.7.2016 & 246/11.8.2016 περί αποδοχής της δωρεάς). 
3. Πέραν δε όλων των ανωτέρω να σας θυμίσω, κάτι που ήδη γνωρίζετε βεβαίως, ότι η επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ που αφορούσε την Κατασκήνωση που θα καλείτο να λειτουργήσει ο Δήμος Μαραθώνος, ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση (ορ. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής της επιχορήγησης, 229/9.8.2016 ), και μετά από προσωπική μου επικοινωνία και συνάντηση με την Αναπληρωτή Υπουργό κα Φωτίου, η οποία ομοίως με περισσή ευαισθησία επιμελήθηκε προσωπικώς της υπόθεσης (μέχρι και την πρωτοκόλληση των αναγκαίων εγγράφων) προκειμένου να λάβουμε την αναγκαία χρηματοδότηση. 
Και ερωτώ ξανά : ολιγωρεί ή φταίει ο Δήμαρχος, όταν διενεργεί εγκαίρως κάθε νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία για να προμηθευτεί τα αγαθά για την Κατασκήνωση που λειτουργεί, αλλά ο διαγωνισμός καθίσταται άγονος – λόγω της οικονομικής κρίσης και των υπέρμετρων δικαιολογητικών και απαιτήσεων που ζητά η σχετική νομοθεσία για τη συμμετοχή σε αυτόν – και αναγκάζεται να εμπλακεί στη χρονοβόρα διαδικασία των διαπραγματεύσεων που απαιτούν και εμπλοκή της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων για να καταφέρει να προμηθευτεί την αναγκαία ποσότητα κρέατος ;;; 
Ολιγωρεί ένας Δήμαρχος που πιέζει επιμόνως κάθε φορέα, Υπουργείο και Αρχή για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να επιτελέσει το έργο του ;;;
Ή ολιγωρεί και αμελεί αναζητώντας από φίλους και χορηγούς δωρεές για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του και να μην τινάξει το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης στον αέρα;; 
Απαντώ λοιπόν στην «ύστατη έκκλησή σας», ότι γνωρίζω καλύτερα από εσάς τα ζητήματα και προβλήματα της κατασκήνωσης που θίγετε σε αυτήν , είμαι εδώ και αγωνίζομαι για τη λύση τους, προκειμένου αυτά τα παιδία και οι ηρωικές οικογένειές τους, να απολαύσουν παρά τις τρομακτικά δύσκολές συγκυρίες , λίγες μέρες, ανάπαυλας, ξεκούρασης και αναψυχής. 
Τέλος μιας και στην επιστολή σας επικαλείστε πλούσια νομοθεσία, καίτοι μη σχετική με την υπόθεση, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, θα σας συμβούλευα να ρίχνατε μια ματιά στις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί ηθικής αυτουργίας, μπορεί και να σας είναι χρήσιμες. 

Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Ηλίας Ψηνάκης

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα