18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ&Λ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ & ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»...

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ&Λ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ & ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

Στο Λαύριο, στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, γιόρτασε σήμερα την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μ&Λ κ.κ. Νικόλαος. Παράλληλα εγκαινίασε στο Επισκοπείο της πόλης παράρτημα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Σουνίου κομίζοντας δώρα και τέλος παρέθεσε γεύμα σε 100 αναξιοπαθούντες πολίτες στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Το παράρτημα της Μ.Α.Φ. «Γαλιλαία», περιλαμβάνει ένα εξεταστήριο της μονάδας προς εξυπηρέτηση των αναξιοπαθούντων ογκολογικών ασθενών της περιοχής που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να μη ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στη κεντρική μονάδα στα Σπάτα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και φαρμακείο για τα πανάκριβα φάρμακα που χρειάζονται οι εν λόγω ασθενείς.  

Το εξεταστήριο δημιουργήθηκε σ’ ένα αυτόνομο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου που φιλοξενεί το Επισκοπείο στο κέντρο της πόλης, χάρη στην ευγενική χορηγία της οικογένειας του Αθανασίου Μαρτίνου. Το εν λόγω ιατρείο έχει αυτόνομη είσοδο στο πίσω μέρος του κτιρίου, αλλά επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με το Επισκοπείο.   

Ο κ. Μαρτίνος δεν ασχολήθηκε μόνο με την κατασκευή, αλλά και με τον εξοπλισμό του εξεταστηρίου, όπου γιατροί απ’ τη μητρική μονάδα θα έρχονται να εξετάζουν τους ωφελούμενους ογκολογικούς ασθενείς. Στην ολοκλήρωση και λειτουργία του ειδικού αυτού ιατρείου συμμετείχαν ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κ.Υ. Λαυρίου κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ενώ ενεργή συμπαράσταση υπάρχει απ’ τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου Λαυρεωτικής.

Στον αγιασμό των εγκαινίων παραβρέθηκε ο δωρητής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οικοδεσπότης δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς, ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Λαυρίου κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Γιάννης Αδάμης και Παναγιώτης Τσίκλος, η εκπρόσωπος της γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. κ. Ιφιγένεια-Άννα Βαρδοπούλου υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων αν. Αττικής, κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου εξαίροντας το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η Μ.Α.Φ. «Γαλιλαία», δεσμεύθηκε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της συγκεκριμένης προσπάθειας από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις κατασκηνώσεις Σουνίου

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Σούνιο, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μ&Λ πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, συνοδευόμενος απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, το δήμαρχο Λαυρεωτικής, τους αντιδημάρχους κυρίους Τσίκλο και Αδάμη, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και τους υπεύθυνους του κέντρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα, συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων διευκολύνοντας με κάθε πρόσφορο μέσο τις συνθήκες διαβίωσης τους στο κέντρο.

Γεύμα  

Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μ&Λ κ. Νικόλαος παρέθεσε γεύμα στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Αποστόλου Αντρέα σε 100 αναξιοπαθούντες πολίτες και τους παρέδωσε επίσης ένα πακέτο παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων για κάθε οικογένεια.

 

ΥΓ. Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ τον κ. Φιλίππου και την κ. Βαρδοπούλου

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα