20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Ερώτηση προ τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής με θέμα «Η επιδείνωση της κακοκαιρίας πλήττει τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα» κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπως αναλυτικά ακολουθεί:

Κύριε Υπουργέ,

είμαστε αντιμέτωποι με μια εκ των πιο σοβαρών και οξύτερων μεταναστευτικών κρίσεων που έχει βιώσει η ανθρωπότητα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρόσφυγες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ιδιαίτερα τώρα όπου οι καιρικές συνθήκες παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση. Η έξαρση των επεισοδίων στα κέντρα φιλοξενίας είναι έργο κυβερνητικής ανικανότητας σχεδιασμού και διαχείρισης. Παραγγείλατε θερμάστρες μήνα Δεκέμβριο και φανήκατε ανίκανοι να απορροφήσετε τα κονδύλια της Ε.Ε που λιμνάζουν. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μεταφέρουν τα προβλήματα στις εκάστοτε τοπικές κοινωνίες που εδρεύουν τα hot spots, επιβαρύνοντας τους πολίτες με κίνδυνο την έξαρση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τα προβλήματα αυτά, δυστυχώς εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς ανά τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα που έχει εγκατασταθεί στο στρατόπεδο «Γερακίνη». Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, απειλώντας να κάψουν τις σκηνές τους για να ζεσταθούν και διεκδικώντας το δικαίωμά τους για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων συμπεριλαμβανομένων και των ασυνόδευτων παιδιών είναι αποτέλεσμα κυβερνητικής ολιγωρίας. Αυτή πληρώνουν και οι κάτοικοι της Μαλακάσας αλλά και όλων των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν hot spots στη χώρα, καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις των προσφύγων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να προφυλαχθούν οι πρόσφυγες ενόψει της χειμερινής περιόδου;

2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να μην υπάρξουν παρόμοιες διαμαρτυρίες στο μέλλον, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας;

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα