21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μια ουσιαστική παρέμβαση αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ραφήνας με έμφαση σε προτάσεις για ανάπτυξη της αγοράς της Ραφήνας, δίνοντας βάρος στην αξιοποίηση των πολυπληθών ταξιδιωτών του καλοκαιριού, με τέτοιο τρόπο ώστε να μη περνούν απλά για να επιβιβαστούν στα πλοία προορισμού τους, αλλά να μένουν στη πόλη χαλαρώνοντας πριν και μετά το ταξίδι τους. 

Προς τους Επαγγελματίες της Ραφήνας.

Αγαπητοί φίλοι επαγγελματίες, τα προβλήματα της πόλης της Ραφήνας και της αγοράς της, στην οποία εσείς δραστηριοποιείσθε, είναι λίγο – πολύ γνωστά.

Το Νέο Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, επιθυμεί να γνωρίσει τις προτάσεις σας για ένα σοβαρό θέμα που ενδιαφέρει όλους τους δημότες, ιδιαιτέρως όμως, εσάς τους επαγγελματίες.

Αναφερόμαστε στο σοβαρότατο θέμα της διακίνησης των χιλιάδων επισκεπτών-τουριστών από και προς το λιμάνι της Ραφήνας, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, η οποία δημιουργεί  σημαντικά προβλήματα, μερικά από τα οποία είναι :

–         Αδυναμίας εύρεσης θέσης Parking για τους δημότες, ακόμα και για πελάτες super market που διαθέτουν οργανωμένους χώρους parking.

–         Αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης από τα εκατοντάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα ταξιδιωτών στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Ραφήνας.

–         Επιβάρυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ραφήνας από την εντατική λειτουργία του λιμανιού.

–         Επιβάρυνση των υποδομών της πόλης από τη διέλευση και στάθμευση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων.

–         Και όλα αυτά με ελάχιστα αντισταθμιστικά οφέλη για την αγορά της Ραφήνας.

Παρακαλούμε λοιπόν, να έχουμε τις προτάσεις σας, επώνυμα, μέχρι 24 Απριλίου ’15 για ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, με ΣΤΟΧΟ την ανάπτυξη της αγοράς της Ραφήνας γενικώς, αλλά δίνοντας βάρος στη μεγάλη επιβατική κίνηση του λιμανιού.

Παρακαλούμε, να διατυπώσετε τις προτάσεις σας συνοπτικά, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να τις επεξεργασθούμε. Στη συνέχεια,  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση παρουσία Δημάρχου, όπου θα παρουσιασθούν οι απόψεις σας, θα γίνουν διευκρινήσεις επ’ αυτών, και θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ποιες από αυτές είναι εφικτό να υλοποιηθούν.

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις αφήνετε στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου υπ’ όψιν του Τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας ή να τις αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα