14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΣ ΤΟ (ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΚΚΟΛΗ) ΚΙ ΕΓΙΝΕ!

ΠΕΣ ΤΟ (ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΚΚΟΛΗ) ΚΙ ΕΓΙΝΕ!

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του αντιδημάρχου Πικερμίου κ. Γιώργου Κοκκόλη, καθ’ ύλη υπευθύνου για θέματα παιδείας, όταν πληροφορήθηκε σχετικά με αίτημα ιατρού οδοντιάτρου του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής στα σχολεία και την ανάγκη ολοκλήρωσής του με την ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων πριν λήξει  η φετινή σχολική περίοδος και με τη συνεργασία του οικείου δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.  

Η οδοντίατρος του Κ.Υ. που υλοποιεί υποχρεωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας σχετικά με την προληπτική ιατρική που στοχεύει στη πρόληψη των νοσημάτων στόματος ακόμα κι απ’ τη προσχολική ηλικία, θέλοντας να ζητήσει τη συνδρομή της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση του προγράμματος, μέρος του οποίου έχει ήδη υλοποιηθεί στα νηπιαγωγεία του δήμου,  ήλθε σε τηλεφωνική επαφή με τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Χρύσα Βλαχάκη πρόεδρο της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής, προ ενός 15νθημέρου περίπου, με αίτημα που αφορούσε στην υπόδειξη κατάλληλου χώρου απ’ το δήμο για μια εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νήπια, με τη σύχγρονη ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων για τα οφέλη της προληπτικής οδοντιατρικής, που εκτός του ότι επιτρέπει στα παιδιά να έχουν υγιή δόντια ως ενήλικες, ‘’προστατεύει’’ και τα ασφαλιστικά ταμεία από μεγάλες δαπάνες στη θεραπεία του στόματος, «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Χθες τυχαία, κατά την επίσκεψή μας στο Κ.Υ., πληροφορηθήκαμε ότι η κ. Βλαχάκη είχε ενημερωθεί μεν απ’ τη γιατρίνα επί του θέματος εδώ και ένα 15νθήμερο περίπου, ενώ όμως είχε υποσχεθεί να επικοινωνήσει ξανά μαζί της δεν το έπραξε, ούτε ενημέρωσε ως όφειλε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα παιδείας κ. Γιώργο Κοκκόλη.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις και μη θέλοντας να βγάλουμε ρεπορτάζ πριν μιλήσουμε με τον αντιδήμαρχο, τηλεφωνήσαμε σήμερα στον κ. Κοκκόλη και διαπιστώσαμε την παντελή άγνοιά του επί του συγκεκριμένου ζητήματος.  

Ο κ. Κοκκόλης μάλιστα κατανοώντας το επείγον του θέματος λόγω τέλους της σχολικής περιόδου, αντιδρώντας αστραπιαία, ανέβηκε μαζί μας στο Κ.Υ. όπου ενημερώθηκε απ’ τη γιατρό και έκλεισε πάραυτα ημέρα για τη συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση γονέων & κηδεμόνων στο Πικέρμι την ερχόμενη Τρίτη, αφήνοντας άφωνη τη γιατρό απ’ την άμεση λύση που δόθηκε. Για τη δημοτική κοινότητα Ραφήνας, θα οριστεί άλλη μέρα σύντομα. 

Μάλιστα όπως μας είπε (η γιατρός), σήμερα το πρωί σχολιάζοντας με τη συνάδελφό της τους αργούς ρυθμούς  με τους οποίους κινείται το δημόσιο και παρεμπιπτόντως ο δήμος, δεν περίμεναν και πολλά, παρά την προσωπική υπόσχεση που τους δώσαμε χθες ότι θα επιληφθούμε του θέματος ελπίζοντας σε άμεση απάντηση  του αιτήματος τους.

Ευτυχώς διαψεύσαμε τους φόβους τους, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, που επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι οι νέοι αιρετοί εκπνέουν αέρα ανανέωσης του παλιομοδίτικου προτύπου. Να μου πείτε ότι κι η κ. Βλαχάκη νέα είναι, αλλά… 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα