25.5 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΛΑΘΗ & ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΛΑΘΗ & ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Από καιρό είναι διάχυτη η αίσθηση για λάθη ή παραλείψεις στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, που αλλοιώνουν/παραποιούν τις δημοσιεύσιμες αποφάσεις του Σώματος, χωρίς ποτέ έως τώρα να υπάρξει επώνυμη καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο.

Αυτά μέχρι τη στιγμή, σήμερα, που η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αμαλία Τόκα, όχι μόνο καταγγέλλει παραποίηση ψηφοφορίας ως προς το πρόσωπό της, αλλά απευθύνει κοινοποίηση στους συναδέλφους της σχετικά με το επίμαχο θέμα της συνεργασίας του Δήμου Ρ-Π με το Πολυτεχνείο σε σχέση με την αποχέτευση.

Στην απόφαση του εν λόγω θέματος αναφέρεται ότι η ίδια έχει καταψηφίσει το θέμα, ενώ αντίθετα το υπερψήφισε. 

Εδώ και μήνες αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι κατ’ ιδία μας έχουν καταγγείλει παρόμοιες επεμβάσεις-παραποιήσεις και στην οικονομική επιτροπή του δήμου, κάτι που δεν δημοσιοποιήσαμε ως τώρα, θεωρώντας ότι αν οι καταγγέλλοντες δεν έχουν το θάρρος να καταγγείλουν οι ίδιοι τέτοιες ενέργειες, γιατί να το κάνουμε εμείς;  Αν λοιπόν δεν μπορούν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε ατασθαλία ας σιωπήσουν τουλάχιστον.  

Ευελπιστούμε ότι έφθασε η ώρα τώρα που η Αμαλία Τόκα άνοιξε το θέμα, να μπουν τα πράγματα σε τάξη, ώστε ή να χαρακτηριστούν αβάσιμες οι προφορικές καταγγελίες, αν δε μιλήσει κανείς άλλος ή η διοίκηση του δήμου να αποφασίσει να ελέγχει τα πρακτικά πριν δημοσιοποιηθούν. Πιθανά ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου που είναι επιφορτισμένος να κρατά χειρωνακτικά τα πρακτικά να είναι ο πλέον κατάλληλος στον έλεγχο αυτό.

Ακολουθεί η καταγγελτική επιστολή της κ. Τόκα:  

Συνάδελφοι,

σας κοινοποιώ την  απόφαση που λάβαμε ως συλλογικό θεσμικό όργανο και η οποία αφορά την συνεργασία του Δήμου μας με το Πολυτεχνείο σε σχέση με την αποχέτευση

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ και ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΕΙ ΣΩΣΤΗ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Επειδή έχουν συμβεί και άλλα τέτοια σοβαρά περιστατικά ,τα οποία θα ειπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με την χρηστή λειτουργία της Διοίκησης .

Οφείλουμε να λάβουμε αποφάσεις τέτοιες που θα μας προστατεύουν από τυχόν λάθη, παραλείψεις και οι οποίες θα  διασφαλίζουν  την ορθότητά τους.

Συναδελφικά

Αμαλία Τόκα

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα