22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ 4,91 Η ΠΑΛΛΗΝΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ & ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ 4,91 Η ΠΑΛΛΗΝΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ & ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ

Πέταξε στα ουράνια η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,91 που πέρασε με τη πρώτη και επάξια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο που την ανέδειξε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο. Μαζί της πέταξε κι η Ελλάδα στον έβδομο ουρανό του παγκόσμιου αθλητισμού. Όσο αφορά τη Παλλήνη πανηγυρίζει τη μεγάλη αθλήτρια που ξεκίνησε να αθλείται στο στίβο της.     

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με το πρώτο άλμα τα 4,65 και συνέχισε να περνά με τη πρώτη προσπάθεια τα 4,75 και τα 4,82 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και το τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο Λονδίνο. Στη συνέχεια είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,89 όπου όμως απέτυχε κι η αντίπαλός της. Συνέχισε ωστόσο ν’ ανεβάζει τον πήχη στα 4,91 όπου πέρασε με τη πρώτη προσπάθεια σπάζοντας το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ.

Στη προσπάθειά της να πετύχει νέο ρεκόρ αγώνων περνώντας τα 5,02 όμως δε τα κατάφερε καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Όμως τι σημασία έχει μπροστά στο θρίαμβο που πέτυχε;

Δεύτερη αναδείχτηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75 και τρίτες αφού πέρασαν το ίδιο ύψος με τις ίδιες προσπάθειες στα 4,65 η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα)  και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 

Η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της  Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Κατερίνας Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κατερίνα Στεφανίδη με ένα ακόμη χρυσό άλμα πέταξε ως την κορυφή του κόσμου.
Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου επιβεβαιώνει την τεράστια αξία της και επιβραβεύει τη σκληρή της προσπάθεια.
Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια συμβολίζει την Ελλάδα που τολμά να κοιτά ψηλά, που υπερβαίνει τις δυσκολίες και πετυχαίνει τους στόχους της.
Ένα μεγάλο μπράβο στην αθλήτρια – πρότυπο για το νέο της θρίαμβο.
Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε να συνεχίσει, με την ίδια συνέπεια, να σηκώνει την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα