24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Την Κυριακή 2-10-2016, όπως έγινε γνωστό, εντός του προαυλίου χώρου της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα ένα ειδεχθές γεγονός: Φοιτήτρια έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης και σεξουαλικής κακοποίησης από τρεις άνδρες. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν τον, επίσης φοιτητή, συνοδό της άτυχης κοπέλας και τον λήστεψαν, ασέλγησαν εις βάρος της φοιτήτριας. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν αρκετές ώρες αργότερα. Μάλιστα οι Αστυνομικές Αρχές έφτασαν, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις των άτυχων φοιτητών, στον τόπο του εγκλήματος με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς όπως γνωρίζουμε όλοι, το γενικευμένο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο Α.Π.Θ με την ανοχή των Πρυτανικών Αρχών και της Πολιτείας, δεν επιτρέπει στην Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της.

Χθες, σε συνέχεια του προ ημερών θλιβερού περιστατικού, εικοσιπεντάχρονος φοιτητής, δέχθηκε άνανδρη και αναίτια επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, προερχόμενων από το χώρο της ακροαριστεράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, τα ανωτέρω περιστατικά αποτελούν το αποκορύφωμα μιας συνεχιζόμενης κατάστασης βίας και παραβατικής συμπεριφοράς τόσο εντός των πανεπιστημιακών χώρων όσο και έξω από αυτούς, που πλέον έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και τείνει να λάβει διαστάσεις ενός παγιωμένου καθεστώτος το οποίο απειλεί την ασφάλεια των φοιτητών και διδασκόντων.

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δεν στεκόμαστε απλώς στην αυτονόητη καταδίκη των περιστατικών και των φαινομένων βίας και ανομίας. Απαιτούμε επιτέλους από την Πολιτεία, και ιδιαίτερα από τα συναρμόδια υπουργεία και τις Πρυτανικές Αρχές, να πράξουν τα δέοντα, να λάβουν αυστηρά μέτρα και, να εφαρμόσουν τον νόμο.

Στην Ελλάδα της αριστεράς, κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, αφού οι ακραίες ομάδες, γνωρίζοντας πως στο τιμόνι της χώρας, βρίσκονται ιδεολογικοί σύμμαχοί τους, δρουν ανεξέλεγκτες.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας, η οποία κινδυνεύει όλο και περισσότερο, τόσο από ακραία παραβατικά στοιχεία, όσο και από μία ανεύθυνη κυβέρνηση.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα