24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:"ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΩΣΤΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΝΙΑ...

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:”ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΩΣΤΕ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ” (VIDEO)

Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος: «Μη ξεχάσετε τίποτα. Να τα θυμάστε όλα και για πάντα, ώστε η δική σας γενιά να μη κάνει τα λάθη που κάναμε εμείς».

Στην ομιλία του ο κος Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη γνωριμία ετών με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Νικόλαο «όταν εσείς δεν ήσασταν ιερωμένος κι εγώ ούτε είχα σκεφτεί καν ν’ ασχοληθώ με την πολιτική».

Απευθυνόμενος δε στους μαθητές, αφού αναφέρθηκε στο διαφορετικό τοπίο που υπάρχει στα άλλα σχολεία της Επικράτειας όπου ξεκινά μια περίοδος περίσκεψης και προετοιμασίας ιδίως των τελειόφοιτων για την είσοδό τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόνισε:

«Εδώ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η εκατόμβη των θυμάτων είναι ακόμη ζωντανή. Πολλοί θα σας πουν ‘’Ξεχάστε τα όλα. Κοιτάξτε μπροστά. Αφήστε τα όλα πίσω’’.

Εγώ θα σας πω να μη ξεχάσετε τίποτα. Να τα θυμάστε όλα και για πάντα.

Ο πρώτος λόγος γιατί η μνήμη θα είναι ένα διαρκές μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Ο δεύτερος λόγος για να μη ξεχάσουμε εμείς τα λάθη και τις παραλείψεις μας που οδήγησαν στην καταστροφή και να μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν. Κι εσείς να διατηρήσετε στη μνήμη σας όσα έγιναν, ώστε να μη κάνετε τα λάθη που κάναμε εμείς».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα