21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓ. ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Φθάσαμε στο Ιερό προσκύνημα του Αγ. Νεκταρίου στη Καμάριζα (Αγ. Κωνσταντίνος) μια-δυο ώρες μετά τη πρώτη Ανάσταση, με τα φύλλα δάφνης να είναι σπαρμένα παντού στο πάτωμα υποδηλώνοντας την Ανάσταση που είχε προηγηθεί.

Απόλυτη ηρεμία επικρατούσε στο ναό, με το Σταυρό και τον Επιτάφιο άδειο να στέκει δίπλα στην Ωραία Πύλη, με μόνο ένα επίτροπο στα κεριά κι ένα ντόπιο, όπως μας είπε συγγενή του γέροντα Νεκταρίου ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο απ’ τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στα αριστερά όπως βλέπουμε την Ωραία Πύλη σαν σε παρεκκλήσι η επιβλητική θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και στο κάθετο τοίχο δίπλα της μια τοιχογραφία με δύο θαύματα όπου ο Άγιος σώζει ένα πλοίο κι ένα λεωφορείο από επικείμενη καταστροφή.

Ένα ακόμα παρεκκλήσι στα αριστερά της εισόδου όπου βρίσκεται η εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρέθηκε μετά από όραμα που είχε σε νεαρή ηλικία, μόλις 17 ετών, ο γέροντας Νεκτάριος που  διακονεί την εκκλησία που έκτισε μετά από ουράνιο μήνυμα του Αγ. Νεκταρίου και είναι ονομαστός για τα θαύματα που γίνονται με τη δική του μεσολάβηση και προσευχή.

Έξω στην αυλή του Ιερού προσκυνήματος ένα μνημείο, μας είπαν ότι εκεί θα ταφεί όταν κοιμηθεί ο γέροντας Νεκτάριος. Αυτά μάθαμε. Δε ξέρουμε αν αληθεύουν. Εκείνο που είναι σίγουρο ότι οδηγηθήκαμε εκεί μετά από εσωτερική παρότρυνση κι η ανάταση του πνεύματος που νοιώσαμε εντός του ναού και νοιώθουμε τώρα που γράφουμε αυτές τις αράδες.

Καλή Ανάσταση! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα