32.7 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΦΘΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΦΘΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Χθες Σάββατο 2 Ιουλίου γύρω στις 8,30 το βράδυ, έφθασαν πάνω από 100 πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες Συρίων προσφύγων κυρίως, αλλά και κάποιες Αφγανικής καταγωγής, στο χώρο υποδοχής που έχει ετοιμαστεί στα Περιβολάκια Ραφήνας όπου ήδη φιλοξενούνται 17 άτομα που παρέμειναν απ’ τη πρώτη αποστολή σχεδόν 120 ανθρώπων, στις 30 Ιουνίου.

Με αυτή τη νέα άφιξη ο αριθμός των φιλοξενουμένων προσφύγων στη Ραφήνα ανέρχεται στους 130 συνολικά, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί πόσοι θα παραμείνουν τελικά, αφού κάποιοι εξ αυτών ενδέχεται να αποχωρήσουν, όταν οι συνθήκες ευνοήσουν κάτι τέτοιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρώτοι πρόσφυγες που παρέμειναν την Παρασκευή, χθες Σάββατο κατέβηκαν με τα πόδια μέχρι τη λεωφόρο Φλέμινγκ όπου επισκέφτηκαν το S/M My market που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και αγόρασαν διάφορα τρόφιμα, αλλά και σκεύη κουζίνας για να ετοιμάζουν οι ίδιοι φαγητό, αφού οι οικίσκοι είναι εφοδιασμένοι με μικρά κουζινάκια-φουρνάκια.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν καθώς στους οικίσκους δεν υπάρχουν κουκέτες, αλλά ράντζα, με αποτέλεσμα να υπάρχει στενότητα χώρου, κάτι που αναμένεται να αντιμετωπιστεί απ’ το στρατό που έχει την ευθύνη όλων αυτών.

Η σίτιση γίνεται ήδη απ’ το στράτευμα, ενώ στρατιωτικός γιατρός αναμένεται σήμερα να αναλάβει καθήκοντα. Θα πρέπει να πούμε ότι ήδη οι πρόσφυγες που ήρθαν έχουν εξεταστεί απ’ τους γιατρούς του άτυπου κέντρου που υπάρχει στο Ελληνικό.

Να πούμε επίσης ότι η είσοδος απαγορεύεται στον οποιοδήποτε με ένα περιπολικό που βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο στην είσοδο του κέντρου, πλην του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη που επιβλέπει την εγκατάσταση και είναι σε ετοιμότητα να αναλάβει όποια πρωτοβουλία χρειαστεί προς όφελος των δημοτών και των φιλοξενουμένων προσφύγων φυσικά.  

Να υπογραμμιστεί ότι όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι γυναίκες και παιδιά με μερικούς εφήβους μέχρι 18 ετών, όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί.      

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα