20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ & ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ / ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ & ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ / ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Δήμος Σαρωνικού ανακηρύσσεται σε πρωταθλητή παραλιών που σκαρφάλωσαν στη λίστα των βραβείων της «Γαλάζιας Σημαίας», όπως:  Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi, Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach. Ακολουθούν οι δήμοι: Μαραθώνος (Μπρεξίζα, Σχινιάς/Καράβι) και Σπάτων – Αρτέμιδας (Διασταύρωση, Λίμνη) και Μαρκοπούλου (Αυλάκι).

Στις καθαρές παραλίες περιλαμβάνονται επίσης: ο Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis, Βάρκιζα, Βούλα Α, Βουλιαγμένη, του δήμου των 3Β και Γλυφάδα, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β. του δήμου Γλυφάδας.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι: Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα