17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΙΛΛΥΡΙΟΙ “ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ” / “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ” ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Σ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΛΛΥΡΙΟΙ “ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ” / “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ” ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Σ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την πρώτη συγγραφική του δουλειά με το βιβλίο «Ήπειρος (Απειρωτάν)»  ΗΠΕΙΡΟΣ (ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ) ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος μαχόμενος ιατρός, πρώην δήμαρχος Λαυρίου και πολιτικός, παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του «Ιλλυριοί “Αρβανίτες” / “Βυζαντινοί” Έλληνες» στο χωριό καταγωγής του στη Μεσσηνία στις 12 Αυγούστου.

Στη νέα του προσπάθεια ο κ. Παπασταυρόπουλος αναφέρεται στην καταγωγή των Αρβανιτών και στην διαχρονική πορεία τους να φθάσουν στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Μετά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του εν λόγω πονήματος στο χωριό του, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Αρβανίτες προγόνους του Κολοκοτρώνη, τους γνωστούς Τσεργίνιδες, σκοπεύει να το παρουσιάσει και στα Αρβανίτικα χωριά της Αττικής.

Όπου, αν κρίνουμε απ’ τη τεράστια συμμετοχή στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου στο Παλιό Μηχανουργείο του Λαυρίου ο τεράστιος χώρος του οποίου γέμισε ασφυκτικά, με ένα θέμα – την Ήπειρο – όχι τόσο οικείο βέβαια όσο οι Αρβανίτες που περιγράφονται στο δεύτερο βιβλίο, η επιτυχία θα είναι όχι μόνο αναμενόμενη, αλλά πολύ πιο εντυπωσιακή σε συμμετοχή, καθώς στα Μεσόγεια κι όχι μόνο υπάρχει πλήθος αρβανιτοχώρια.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα