24.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο  Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής,

Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιερόθεος, ευλόγησε την ορκωμοσία του νέου δημάρχου κ. Γιώργου Σωφρόνη και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του δήμου Σαρωνικού, χθες Δευτέρα 25 Αυγούστου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος προέτρεψε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη και να ξεχωρίσει στο μυαλό και την καρδιά των συνδημοτών του ως ο άρχων του τόπου, ο οποίος θα εργαστεί για το κοινό συμφέρον, αφήνοντας αξιομνημόνευτο έργο για τον τόπο του.

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος παλαίμαχος Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου  παρέδωσε την ηγεσία του Δήμου στον νέο Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, προτρέποντας τους νέους συμβούλους να εργαστούν με πάθος και όρεξη για προσφορά. Να τολμήσουν και να είναι σίγουροι ότι θα αποκομίσουν πολλά από την ξεχωριστή διαδρομή. Κλείνοντας επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασία και ενότητα, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές του στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, κ.κ. Μανώλης Τσαλικίδης, Αγγελική Ράπτη, Νικόλαος Βολάκος, συνέτειναν στην υιοθέτηση πνεύματος συνεργασίας προκειμένου η ερχόμενη πενταετία να είναι εποικοδομητική για τον Δήμο Σαρωνικού.

Ο Νέος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη που εμπράκτως έδειξαν στο πρόσωπό του. Διαβεβαιώνοντας όλους του δημότες, τόσο αυτούς που ψήφισαν τον συνδυασμό που ηγείτο, όσο και όσους δεν τον ψήφισαν, ότι η νέα εκκίνηση για τον Δήμο Σαρωνικού αφορά όλους τους πολίτες. Διαχωρισμοί, μικροπρέπειες και εμπάθειες δεν έχουν θέση στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.

«Ξεκινάμε απόψε όλοι μαζί, τη συγγραφή του νέου βιβλίου για τον Δήμο Σαρωνικού» τόνισε ο νέος Δήμαρχος. «Το μήνυμα ένα και ξεκάθαρο, ενότητα, συνεργασία, σκληρή δουλειά, για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε οραματιστεί. Αυτό εδώ το Δημαρχείο θα είναι το σπίτι μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όλα όσα έχουμε εξαγγείλει στο πρόγραμμα μας θα γίνουν έργο. Αλλά δε μένουμε σε αυτά, με ανοιχτό μυαλό και γνώμονα το κοινό συμφέρον δεσμευόμαστε να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις των υπολοίπων συνδυασμών και να υλοποιήσουμε κάθε τι που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας».

Αναλογιζόμενος το αίσθημα ευθύνης αλλά και την τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει ο Πέτρος Φιλίππου, ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε ότι θα υπερβάλει εαυτόν τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο των συμβούλων και συνεργατών του, προκειμένου να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των συνδημοτών τους αλλά ξεπερνώντας εαυτούς και προσδοκίες.

Μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους παρευρισκομένους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος συνεχάρη τη νέα  δημοτική αρχή και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για την θητεία του νεοεκλεγέντος συμβουλίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Γεωργία Μαρτίνου, Αλέξης Μητρόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Αυγερινός, Ζαχαρίας Πελέκης, Νάσος Αναγνωστόπουλος, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και όμορων Δήμων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στη φωτογραφία ο νέος δήμαρχος ορκίζεται ακουμπώντας τα χέρι στο Ευαγγέλιο, έχοντας δεξιά του τον πρωτοσύγκελο πατέρα Ιερόθεο και πίσω όλου τους συμβούλους των νέων συμβουλίων, δημοτικού και των πέντε δημοτικών κοινοτήτων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα