18.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Λάτρης του έντυπου τύπου η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, όπως άλλωστε συμβαίνει μ’ όλους τους παλιούς δημοσιογράφους. Πώς να το κάνουμε το χαρτί διεγείρει όλες τις αισθήσεις, όραση, ακοή (θρόϊσμα), αφή (άγγιγμα), όσφρηση (τυπογραφική μελάνι), γεύση (σάλιωμα χεριού για γύρισμα  σελίδων) και κυρίως μεταφέρεται εύκολα στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια.

Όμως βρε Σοφία το διαδίκτυο είναι το μέλλον. Αντί λοιπόν να ξορκίζεται, μάλλον πρέπει να υπαχθεί σε αυστηρότερους κανόνες, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν οι κακόβουλες παρεμβάσεις κι η διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Σφάλμα στο οποίο δεν υποπίπτει ο συνειδητοποιημένος δημοσιογράφος, αλλά ένα σωρό άσχετοι που χρησιμοποιούν το μέσο και μάλιστα χωρίς ουσιαστικές συνέπειες γι’ αυτούς ακόμα κι αν υποπέσουν σε σφάλμα, αφού η νομοθεσία στον τομέα αυτό βρίσκεται σε εμβρυακή ηλικία.

Η αλήθεια είναι ότι η έκδοση ενός εντύπου κοστίζει αρκετά εν αντιθέσει με το διαδίκτυο όπου τα έξοδα είναι ελάχιστα. Επειδή λοιπόν πρέπει να συνυπάρχουν και τα δύο μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα, τουλάχιστον επί του παρόντος, μήπως να ξαναδούν την οικονομική ενίσχυση υπό άλλο πρίσμα;

    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα