18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΡΑΦΗΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΡΑΦΗΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

Από νωρίς άρχισαν οι πιστοί να προσέρχονται στο ναό της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας για να παρακολουθήσουν τα Άγια Πάθη σήμερα Μ. Πέμπτη βράδυ. Με ευλάβεια και κατάνυξη καθώς συνηθίζεται στη Θεοτόκο, που προσελκύει όλο και περισσότερους κατοίκους απ’ το κέντρο και τις γύρω περιοχές, ξεκίνησε η ψαλμωδία και η ανάγνωση των Ευαγγελίων απ’ τον Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρύσανθο, όταν λίγο πριν τη Σταύρωση η λιποθυμία μιας προσκοπίνας εντός του ναού προκάλεσε μικρή αναστάτωση.

Παράλληλα ωστόσο έξω απ’ την εκκλησία η γνωστή Ραφηνιώτισσα Θάλεια Πασαλάρη καθώς ερχόταν στο ναό παραπάτησε κι έπεσε στα σκαλιά με αποτέλεσμα να κτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Ευτυχώς την ώρα εκείνη ερχόταν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου με την οικογένειά του και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ο οποίος είναι γιατρός και της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Επειδή η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή κάλεσε ασθενοφόρο που έφθασε μετά από λίγο και τη μετέφερε στο ΚΑΤ. Οι ευχές όλων να είναι κάτι περαστικό συνοδεύουν τη Θάλεια, που περνά αυτή τη δοκιμασία μια τέτοια μέρα.

Μετά το πρώτο ξάφνιασμα η ακολουθία συνεχίστηκε κανονικά. Με κατανυκτική ευλάβεια ο πατήρ Χρύσανθος ψάλλοντας «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας…» περιέφερε τον Εσταυρωμένο εντός του ναού σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο εκκλησίασμα.

Όταν τοποθετήθηκε στην ειδική βάση που είχε ετοιμαστεί προς τούτο στα πόδια του Εσταυρωμένου Χριστού άφησαν ανθοστόλιστα στεφάνια πολλοί πιστοί εκπλρώνοντας κάποιο τάμα τους και Τον προσκύνησαν.

Την ακολουθία παρακολούθησαν ο δήμαρχος  Ρ-Π κ. Μπουρνούς με την οικογένειά του, αλλά ο μικρός γιος του ήταν ανήσυχος οπότε τον οδήγησε έξω, ενώ αναγκαστικά ακολούθησαν η σύζυγος και η μεγαλύτερη θυγατέρα του. Ο Δήμαρχος επανήλθε σε λίγο και στάθηκε δίπλα στον Γ.Γ. κ. Πιστικίδη και τον Πρόεδρου του Δ.Σ. κ. Μώρο. Παρούσα επίσης από νωρίς η αντιδήμαρχος κ. Τσεβά.    

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα