16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ‘’ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ’’ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

‘’ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ’’ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Συνεχίζονται οι εργασίες στο ΧΥΤΑ του Γραμματικού. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται δραστηριότητες ομάδων πολιτών όσο και εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για το ΧΥΤΑ.

Σε αυτές τις δραστηριότητες συμμετέχουν και δυνάμεις της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», σε επίπεδο Περιφέρειας, όπως και άλλοι παράγοντες της περιοχής και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παραπάνω εμφανίζονται  σαν «απατημένοι σύζυγοι» τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και στηρίζουν την κ. Δούρου και την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια σε διάφορες αποφάσεις.

Οι όποιες κινητοποιήσεις το διάστημα αυτό είναι ξεκομμένες από τα τεκταινόμενα στο Λεκανοπέδιο Αττικής και επικεντρώνονται μόνο στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, με αποτέλεσμα να απομονώνονται στους «τέσσερις τοίχους» του Μαραθώνα και του Γραμματικού.

Την ίδια στιγμή τα χρήματα της εκταμίευσης του κονδυλίου των 2 εκ. ευρώ που είχε εντάξει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ο κ. Σγουρός και τον υλοποιεί σήμερα η κ. Δούρου, χρησιμοποιούνται για τον ΧΥΤΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε επίπεδο Περιφέρειας ήδη έχει ζητήσει τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα  «ΧΥΤΑ Γραμματικού», αλλά δεν έχει γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχει να κάνει με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, που κρύβονται πίσω από την επιστολή της κ. Δούρου προς τους Δημάρχους για την εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2008/98 και του νόμου 4042/2012. Ταυτόχρονα αρνούνται να δώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το θέμα σαν κυβέρνηση και ΕΔΣΝΑ, πετάνε το μπαλάκι στα Δημοτικά Συμβούλια.

 Οι όποιες αντιφατικές δηλώσεις τις προηγούμενες μέρες τόσο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου είναι συνειδητές και έχουν να κάνουν με τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων της περιοχής και γίνονται για να δημιουργήσουν σύγχυση.

Η ΚΟΒ Μαραθώνα του ΚΚΕ επισημαίνει:

  • Χωρίς ενιαίο εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Χωρίς μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο θέμα.
  • Χωρίς θέση για «Ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων» με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
  • Χωρίς ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα σε όφελος του λαού.

Οι όποιες «αγωνιστικές» δραστηριότητες στενά στα πλαίσια του Δήμου μόνο απογοήτευση θα σπέρνουν στους συμμετέχοντες και άλλοθι στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν πια την πείρα. Ξέρουν πως τους κορόιδεψαν οι  προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ, ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ και δεν πρέπει για άλλη μια φορά να παραπλανηθούν.  

Πρέπει να εμπιστευτούν τώρα το ΚΚΕ και τις θέσεις του στα τοπικά και γενικά ζητήματα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα