32.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΝΝΕΔ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η ΟΝΝΕΔ, χθες Τρίτη 10 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων επαγγελματιών-επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Δέρβος, ο Γραμματέας, καθώς και οι τομεάρχες Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Μορφωτικών Υποθέσεων. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ, έγινε συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκαν ιδιοκτήτες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά, μέλη των Συλλόγων: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩ Ν (ΠΣΛ), Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος όπως και των Σωματείων: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ – ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ). Η Οργάνωση, εκφράζει την ειλικρινή εκτίμηση και σεβασμό της στους ανθρώπους που προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά αλλά και στις οικογένειες τους, ασκώντας ταυτόχρονα λειτούργημα, ιδιαίτερα όταν καλούνται να εργαστούν υπό συνθήκες ασφυκτικές. 

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση υποβαθμίζει την σημασία της ειδικής αγωγής για τα παιδιά που την έχουν ανάγκη. Εμείς ζητάμε να υπάρξει εκτενής διάλογος όλων των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Γνωρίζουμε ότι στον κλάδο της ειδικής αγωγής δουλεύει ένας πολύ μεγάλος αριθμός νέων επιστημόνων, που η κρατική αναλγησία τους οδηγεί, είτε στην ανεργία, αφού οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να κλείσουν τα κέντρα, είτε στην υποβάθμιση της εργασίας τους».    

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα