21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Αχαρνών με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Πολυμενέας, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννης Ασπρουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε από την πλευρά των εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής ότι άμεσα θα δημοπρατηθεί η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής προϋπολογισμού 620.000€ και από τον Δήμο Αχαρνών υπήρξε η δέσμευση ότι θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα συντήρησης των δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές αλλά και των γεφυριών σε διάφορα σημεία της πόλης ύψους 1.000.000€.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο σημείο που γίνονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων του δήμου που έχουν ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα καθαρισμού όλων των ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής, το οποίο έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000€.  Σε αυτοψία δε που έγινε στο Ρέμα της Εσχατιάς διαπιστώθηκε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του και ότι υπολείπονται λίγα μόνο σημεία ακόμα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε και άλλη αυτοψία παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και του Αντιδημάρχου Δήμου Φυλής Γιάννη Μαυροειδάκου στα σημεία εκείνα του ρέματος της Εσχατιάς που βρίσκονται στα όρια των δήμων Αχαρνών και Φυλής για να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών. Εντός ολίγων ημερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και σε αυτή την πλευρά του ρέματος.

Τέλος, αποφασίσθηκε να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε να μπει στην τελική ευθεία επίλυσής του το θέμα της διευθέτησης του Ρέματος της Εσχατιάς που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου που αποτελεί ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των δήμων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων βρίσκεται το εν λόγω ρέμα, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται από τις πλημμύρες. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα