29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ, Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ, Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η πόλη μας, χρειάζεται πριν απ’ όλα την νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και την ψυχική ενότητα, όλων των πολιτών του Δήμου μας.

Κάθε συμπολίτης μας υποστηρίζει την μια ή την άλλη άποψη. Όλες οι πολιτικές θέσεις, πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές!

Ο διάλογος για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην Ευρώπη, στην Συμφωνία και στο Ευρώ, πρέπει να τελειώσει σε πλαίσια ηρεμίας και διαλλακτικότητας, γιατί κανείς μας δεν είναι αυταπόδεικτα, πιο πατριώτης από τον άλλον, απλώς και μόνο, επειδή το δηλώνει.

Όποιος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον πατριωτισμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να υποκλέψει στην ουσία την ψήφο τους, είναι εκτεθειμένος απέναντι στον ελληνικό λαό. Επίσης, τα όποια Μνημόνια, δεν είναι συνολικά αποδεκτά, από κανένα μας.

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε, για να τα αλλάξουμε, αλλά μέσα στην Ευρώπη!

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παρακολουθήσει αδρανής και αμήχανη τις εξελίξεις.

Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη!

Για εμάς, η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, θα είναι καταστροφή! Θα οδηγήσει:

  • Στην απώλεια πόρων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, από Χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά και  στην πλήρη αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων, όπως η Αποχέτευση.
  • Στην κατάρρευση κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών: Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών με επιδοτούμενες θέσεις, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
  • Στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας,  που αφορούν σε εργαζόμενούς μας, που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική Εργασία, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως, από ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Στην ακύρωση κρίσιμων Κοινωνικών Προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως αυτά που έχουν σχέση με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Τράπεζα Χρόνου κλπ.
  • Ήδη τρία (3) μεγάλα έργα που γίνονταν στην πόλη μας, σταμάτησαν λόγω πλήρους έλλειψης χρηματοδότησης, τον τελευταίο ενάμισι μήνα:

Η Αποχέτευση, το νέο Κλειστό Αθλητικό Στάδιο, το νέο Νηπιαγωγείο, ενώ κινδυνεύει άμεσα και το τέταρτο (4), ο νέος Παιδικός Σταθμός!!

Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού συνολικά και με συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από το 80% των Δήμων της χώρας),  αλλά και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου:

  • Τάσσεται ξεκάθαρα, υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί, την με διαφορά, ωφελιμότερη και ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους συμπολίτες μας, επιλογή.
  • Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, εάν η χώρα μας βγει εκτός Ευρωζώνης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν οικονομικά και δεν θα είναι σε θέση, ούτε να χρηματοδοτήσουν πολύ σημαντικά έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
  • Λέμε ΝΑΙ, γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Καλούμε όλους, πέρα και πάνω από τα κόμματα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε θετικές αποφάσεις, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα.

Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει, η ψυχή της Ευρώπης!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα