22 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ. Ρ-Π

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ. Ρ-Π

Αργά χθες, Παρασκευή 12 Ιουνίου, το μεσημέρι λίγο πριν κλείσει το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Καλλιτεχνούπολης κ. Ειρήνη Σαρηκώστα με όσα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπόρεσαν να συμμετέχουν, καθώς τα περισσότερα εργάζονται αυτή την ώρα, επισκέφτηκαν το Κ.Υ. και έμειναν εντυπωσιασμένοι απ’ όσα αντίκρυσαν και έμαθαν απ’ τη συντονίστρια του κέντρου κ. Δημητρίου.

Εντούτοις η πιο σημαντική στιγμή της επίσκεψης ήταν η επίθεση που δέχτηκε η γράφουσα από γιατρό, που την επέπληξε για τα γραφόμενά της και την επιμονή μέσω των δημοσιευμάτων της να παροτρύνει τον κόσμο να συμμετέχει στο αίτημα για 24ωρη λειτουργία του κέντρου. Η εν λόγω γιατρός, που απ’ τα λεγόμενά της φαινόταν να μη θέλει την 24ωρη λειτουργία αυτού του κέντρου, σε έξαλλη κατάσταση υποστήριζε ότι αν μπει σε εφημερία το Κ.Υ της Ραφήνας, θα κλείσει της Ν. Μάκρης, αφήνοντας έκπληκτους τους επισκέπτες οι οποίοι ουδέποτε μίλησαν για άλλο, πλην του συγκεκριμένου, Κ.Υ.

Όταν μάλιστα επισκέπτρια που γνώριζε την κατάσταση στη Ν. Μάκρη, της αντέτεινε ότι το κέντρο της Ν. Μάκρης υπολειτουργεί καθώς δεν διαθέτει εργαστήρια, η γιατρός άρχισε να φωνάζει ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις ιατρικού προσωπικού απ’ το 2009, ότι έχει εξοντωθεί απ’ τις εφημερίες, ότι θα ζητήσει να επιστρέψει στο Σισμανόγλειο από όπου προέρχεται και άλλα τέτοια περίεργα, που άφησαν άφωνο το ακροατήριο και τους ασθενείς που περίμεναν να εξεταστούν.  

Όταν όμως τόνισε με έμφαση ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και τα δύο κέντρα, Ν. Μάκρης και Ραφήνας,  σε 24ωρη βάση, δέχτηκε την απάντηση μ’ ένα στόμα απ’ όλους: «Αν είναι έτσι, τότε καλύτερα να λειτουργεί η Ραφήνα, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ιατρικές και εργαστηριακές ανάγκες των χρηστών».

Απ’ την απάντηση και μόνο των πολιτών βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο λαός θα επιβάλλει την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Ραφήνας, έτσι ή αλλιώς. Άρα επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η τακτική που εφάρμοσε το kirkinews.gr απ’ τις αρχές του Μάη, αρχικά με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, μετέπειτα με τις συντονισμένες κινήσεις για γνωριμία-ενημέρωση βουλευτών, πρώην αιρετών αλλά σε άμεση σχέση με τον τομέα της υγείας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ρ-Π και τελευταία  των τοπικών συλλόγων, που καρποφορεί πολύ περισσότερο του αναμενόμενου, καθώς οι επισκέπτες γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του δίκαιου αιτήματος να δοθεί σε πλήρη λειτουργία ένα μοναδικό Κ.Υ. όπως αυτό της Ραφήνας.

Λίγο πριν φύγουν, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σαρηκώστα και τα μέλη που την συνόδευαν, αποφάσισαν να καλέσουν τη υπεύθυνη του κέντρου κ. Δημητρίου και την ακτινολόγο κ. Πουλάκη που τυχαίνει να είναι και κάτοικος Καλλιτεχνούπολης, σε συγκέντρωση των κατοίκων του οικισμού, ώστε να ενημερωθούν για τις παροχές υγείας που μπορούν να έχουν στο μοναδικό αυτό κέντρο δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας, που επί προσθέτως απέχει σε απόσταση αναπνοής απ’ τον οικισμό τους.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα