24.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΕΔΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΟ ΠΕΔΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Χθες Παρασκευή 12 Ιουνίου το πρωί, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για να επιστρέψει στο νησί της, ταξιδιώτισσα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως ο γιος της τη πήγε στο Κ.Υ. Ραφήνας που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα απ’ το λιμάνι.

Για καλή τύχη της παθούσης στο Κ.Υ. που λειτουργεί μόνο απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και η ώρα όταν έφθασε το περιστατικό ήταν 7.30 το πρωί, υπήρχαν δύο γιατροί που συνηθίζουν να πηγαίνουν νωρίτερα στα ιατρεία τους.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετώπισαν επιτυχώς τη περίπτωση. Διέγνωσαν εγκεφαλικό επεισόδιο και ως εκ τούτου έστειλαν τη γυναίκα με ασθενοφόρο σε κεντρική μονάδα για περαιτέρω νοσηλεία.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο σε διάστημα δύο μηνών, μετά την έλευση των 96 μεταναστών στο λιμάνι της Ραφήνας που χρειάστηκαν εξετάσεις την ώρα που το Κ.Υ. έκλεινε, που συνηγορεί στην άμεση πλήρη λειτουργία του εν λόγω κέντρου υγείας, για τον επί πλέον λόγο ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της Αττικής.

Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους εκτός των άλλων και αυτή την παράμετρο και να αποφασίσουν την πλήρη λειτουργία ενός κέντρου που είναι ικανό να αποσυμφορήσει επαρκώς τις κεντρικές μονάδες. Λίγη πολιτική τόλμη χρειάζεται. Αυτή απαιτεί και αυτή στηρίζει ο λαός. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα