20 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Μετά τις διευκρινίσεις που λάβαμε απ’ τον αντιδήμαρχο (συν δήμαρχο) Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του δημοτικού εντευκτηρίου της Διασταύρωσης, που ήρθε στην επιφάνεια μέσω τελείως ανορθόδοξου τρόπου, που ωστόσο έβγαλε πολλές και καλές ειδήσεις.

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Μπουρνούς, το εντευκτήριο έχει παραχωρηθεί απ’ το δήμο στο ΔΟΠΑΠ, ο οποίος σκέπτεται να το αξιοποιήσει κατά το δοκούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι τότε όμως, η δημοτική αρχή το έχει παραχωρήσει τις πρωινές ώρες προς κάλυψη των όποιων αναγκών προκύψουν για δάσκαλους και μαθητές π.χ. γυμναστική όταν ο καιρός είναι ακατάλληλος για άσκηση στο ύπαιθρο, του 2ου δημοτικού σχολείου Διασταύρωσης με το οποίο γειτνιάζει.

Επίσης συγκεκριμένες απογευματινές ώρες βάση προγράμματος συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εισάγει, βάση μαθημάτων από εξειδικευμένα μέλη του, τα παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης σε υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευση τόσο πνευματική όσο και αθλητική και πολιτιστική, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνικοποίηση των μικρών μαθητών και την εξέλιξή τους σε ειδικότητες και δραστηριότητες που μεγαλώνοντας θα αξιοποιήσουν αναλόγως.

Παράδειγμα προς τούτο η επαφή με τους αρχαίους συγγραφείς, τις πολεμικές τέχνες και τον αθλητισμό ειδικότερα, το διαδίκτυο και την προστασία απ’ αυτό κ.α.

Τις υπόλοιπες ώρες το εντευκτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των συλλογικών αναγκών, πάντα όμως ζητώντας την άδεια απ’ τη δημοτική αρχή στην οποία ανήκει κι όχι απ’ οποιονδήποτε άλλο.

Αυτά για να λήξει κι η εποικοδομητική ΄΄αντιπαράθεση΄΄ μεταξύ kirkinews.gr και συλλόγου ΕΝΟΤΗΤΑ Διασταύρωσης Ραφήνας, που έγινε αιτία να έλθει στο φως μια καλή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, που έμενε θαμμένη στα συρτάρια μιας παράλογης μυστικοπάθειας, αθέλητης ή μη.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που ο ΔΟΠΑΠ θα ασκήσει το δικαίωμά του να διαχειριστεί αλλιώς το εν λόγω θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου για τις ανάγκες του 2ου δημοτικού σχολείου δεν θα επηρεαστεί και θα παραμείνει ως έχει. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα