26.5 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΤΥΠΑ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΤΥΠΑ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι αντιδράσεις στο Λαύριο για την εκεί εγκατάσταση χώρου υποδοχής προσφύγων, που φτάνουν τα όρια γενικού ξεσηκωμού, τείνουν να γίνουν ρουτίνα, αφού το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σκοπεύει να ιδρύσει και αλλού παρόμοια κέντρα, εκτός των ήδη δημοσιοποιημένων δηλαδή του Λαυρίου και της Σίνδου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kirkinews.gr, στις προθέσεις του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής υπάρχουν κι άλλες περιοχές διάσπαρτες ανά τη χώρα που θα δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής προσφύγων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κυρίως λιμάνια, μικρά ή μεγάλα είναι αδιάφορο, αρκεί να υπάρχει άμεση ή κοντινή σύνδεση με τα υπό δημιουργία κέντρα υποδοχής.

Μεταξύ αυτών και το λιμάνι της Ραφήνας ή της Αγ. Μαρίνας ή και τα δυο, αφού για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων, έχουν επιλεγεί η Αμερικανική βάση στη Νέα Μάκρη και οι κατασκηνώσεις αξιωματικών στον Αγ. Ανδρέα, που φιλοξένησαν τους δημοσιογράφους το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.  

Και οι δύο επιλογές διαθέτουν έτοιμες υποδομές που καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών τον επερχόμενο χειμώνα.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα