30.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ένα χρόνο μετά, το ΠΟΤΑΜΙ, μετασχηματίζεται σε κόμμα και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με μια ευφυέστατη αφίσα όπου εικονίζεται σαν ένα μωρό που μπουσουλά για να σβήσει το πρώτο κερί της τούρτας του. Πάντως στη Ραφήνα την Κυριακή 1η Μαρτίου, έφθασε όρθιο για να οργανώσει τη βάση του στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κ. Άννας Ασημομύτη οργανώτριας της συγκέντρωσης.

Παρών ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλφαντής, ο περιφερειάρχης του Ποταμιού Γιώργος Λαμπρόπουλος και πολίτες-ψηφοφόροι που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το βουλευτή και να ανταλλάξουνε απόψεις.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ενημέρωσε ότι το Ποτάμι με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους ίδρυσής του και μετά από δύο επιτυχείς εκλογικές αναμετρήσεις, είναι καιρός να μετασχηματιστεί σε κόμμα, που σημαίνει να αποκτήσει δομές τέτοιες που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στην οργάνωση του προγράμματός του. Ήδη έχει αποφασιστεί μια προσυνεδριακή πανελλαδική συνάντηση στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο βουλευτής κ. Μαυρωτάς δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη στάση του Ποταμιού εν σχέση με την κυβερνητική πολιτική και δήλωσε ότι το σκεπτικό του κόμματος είναι η κατ’ αρχή  στήριξη της κυβέρνησης χωρίς επικρίσεις και μομφές, όμως θα ασκήσει έντονη αντιπολίτευση σε όσα θεωρεί θέσφατα, όπως το θέμα που ενέσκηψε με τις αλλαγές στην παιδεία, που θεωρεί λανθασμένες. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης συνομίλησε επ’ αυτού με τον πρωθυπουργό ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει διάλογος για οποιαδήποτε αλλαγή, αλλά την επόμενη κι όλα μέρα ο υπουργός εξήγγειλε σωρεία αλλαγών, που ουσιαστικά εκθεμελιώνουν ακόμα και τα θετικά του συστήματος.

Μίλησε για την πρόθεση να υποστηριχθεί η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, πρωτίστως όμως το Ποτάμι στέκεται σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ. Προς τούτο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει σθεναρά την κυβέρνηση να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ξεπερνώντας ακόμα και εσωτερικούς υφάλους.  

Ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης, παρακάμπτοντας το καθαρά πολιτικό στάδιο, ενημέρωσε το βουλευτή για τα δύο μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το δήμο, το αποχετευτικό και το θέμα του παραλιακού μετώπου που ανήκουν όλες στον ΟΛΡ. Ο κ. Μαυρωτάς δεν έκρυψε την έκπληξή του όταν συνειδητοποίησε ότι ένας παράλιος δήμος δεν ορίζει ούτε σπιθαμή των παραλιών του. Υποσχέθηκε να βοηθήσει όσο μπορεί και στα δύο προβλήματα.

Στο θέμα του αποχετευτικού ο δήμαρχος ενημέρωσε εν συντομία για την υπάρχουσα κατάσταση με ορίζοντα την Ψυττάλεια, που όμως δεν φαίνεται να προχωρά ούτε για τους δήμους Σαρωνικού και Παλλήνης, που περίμεναν μια υπογραφή που δεν μπήκε ποτέ. Σε τοπικό επίπεδο, είπε, υπάρχει στασιμότητα, που δεν οφείλεται στη δημοτική του αρχή, αλλά στο ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι (ΕΥΔΑΠ) για να μιλήσει, λόγω νέας κυβέρνησης, καθώς αναμένονται αλλαγές προσώπων. «Με ποιον να μιλήσω» αναρωτήθηκε «όταν οι κεφαλές είναι απρόσωπες;»  

Σε παρέμβαση δημότη επί του θέματος ο οποίος ρώτησε ποια η γνώμη του σχετικά με τη Ψυττάλεια, ο δήμαρχος απάντησε ερωτώντας: «πως θες να σου απαντήσω, πολιτικά ή σαν Βασίλης;».

Επανερχόμενος πάλι στο πολιτικό σκηνικό ο αντιδήμαρχος Ρ-Π κ. Καλφαντής, διαπίστωσε ότι είναι ελπιδοφόρα η ύπαρξη του Ποταμιού, το οποίο είναι καιρός τα πιστεύω του να τα μορφοποιήσει σε πρόγραμμα, ώστε να μη φανεί απροετοίμαστο όταν και όποτε κληθεί  σε θέση άσκησης διοίκησης, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει στην κυβέρνηση.

Επίσης τονίστηκε ότι οι 100 δόσεις που συζητούνται για τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ταμεία, ΔΟΥ κλπ. δεν ισχύουν για τους ΟΤΑ. Ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί, καθώς κι οι δήμοι έχουν πολλούς οφειλέτες.

Τα προαναφερόμενα αποτελούν μικρά αποσπάσματα μιας άκρως ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επιτυχής.

   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα