21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Μια μη αναμενόμενη έκπληξη δέχτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, κατά τη χθεσινή παρουσία του στην κοπή της πίτας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που τον ξάφνιασε ευχάριστα.

Ένα εξαιρετικής γλυπτικής τέχνης ξύλινο πλοιάριο, ‘’ναυπηγήθηκε’’ από ανακυκλώσιμα υλικά, που του δώρισε ο εορτάζων δήμαρχος Ρ-Π κ. Βασίλης Πιστικίδης, ως δείγμα της πρώτης πίτας που ευλόγησε με την ανατολή του 2015, που ξάφνιασε ευχάριστα το Δεσπότη, αν και τον βρήκε απροετοίμαστο όπως ο ίδιος ομολόγησε, καθώς δεν είχε προγραμματίσει να ανταποδώσει.

Ο κ. Πιστικίδης μετά την ομιλία-διάγγελμα για το νέο έτος, παρέδωσε στον Σεβασμιότατο κ. Νικόλαο ένα σακί από λινάτσα που περιείχε το δώρο, που το δέχτηκε με εμφανή αμηχανία, αλλά και ευχαρίστηση.  

Χαμόγελα και αστεϊσμούς προκάλεσε η δυσκολία του κ. Νικολάου να λύσει το σχοινί που έδενε το σάκο για να αποκαλύψει το περιεχόμενο, όπου αστειευόμενος είπε ότι πρόκειται για Γόρδιο δεσμό, ενώ ο βουλευτής κ. Βλάχος από κάτω του φώναξε ότι περιέχει ένα καραβάκι. Κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια, οπότε ρωτούσαν το βουλευτή πως το μάντεψε.

Το δώρο που είναι το πρώτο που έλαβε ο Μητροπολίτης από δημόσιο φορέα για το 2015, του έδωσε την ευκαιρία  να απευθύνει λίγα λόγια ευχαριστίας και ευχών προς τη δημοτική αρχή. Ο κ. Νικόλαος ξεκίνησε εστιάζοντας σε μια παράγραφο της ομιλίας του δημάρχου, η οποία όπως δήλωσε τον εντυπωσίασε:

«Κύριε δήμαρχε, είπε, αναφερθήκατε στην ομιλία σας την οποία άκουσα προσεκτικά, στη βάση αυτών που υπηρετείτε, στη ελπίδα σας για τη νέα γενιά και στο στήριγμά σας στο Θεό, κοιτώντας προς εμένα. Φυσικά εγώ δεν είμαι Θεός, αλλά σαν εσάς πιστεύω στην αλληλοβοήθεια και τον εθελοντισμό που πρόκειται να βραβεύσετε στη συνεχεια».

Για να καταλήξει με την ευχή: «Εύχομαι ο δήμος σας να αποτελέσει πρότυπο ενότητας και συλλογικής προσπάθειας που μπορεί να δώσει θαυμαστά αποτελέσματα».

Μέρος της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα