15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου υποδέχτηκαν το νέο έτος με τη κοπή της πίτας σήμερα ανήμερα Πρωτοχρονιάς σε μια λιτή εκδήλωση, με την παρουσία της υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου, των βουλευτών κυρίων Βλάχου, Μπούρα, Μητρόπουλου και Πάντζα, του πρόεδρου του ΟΛΡ κ. Ορκόπουλου, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μισοκοίλη, των αρχών του τόπου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Τη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος είπε ότι παραβρέθηκε σήμερα γιατί φέτος την ημέρα των Θεοφανείων θα βρίσκεται στο Λαύριο, το δεύτερο λιμάνι της ποιμαντορίας του.

Κάλαντα έψαλαν η χορωδία του ΚΑΠΗ Ραφήνας κι η κρουστωδία του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση που κέρδισε ένα ζεστό, όσο και ενθουσιώδες χειροκρότημα όταν τραγούδησαν τον ύμνο, όπως διευκρίνισε ο δάσκαλός τους, της ομάδας αυτών των νέων ανθρώπων που δίνουν ισχυρή μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό για να βγουν νικητές στη ζωή που τους ανήκει, τα λόγια του οποίου έχουν γράψει οι ίδιοι.

Ευχάριστο ξάφνιασμα ήταν για τον Σεβασμιότατο κ. Νικόλαο το δώρο, ένα εξαιρετικής ξυλογλυπτικής καραβάκι, που του έκανε ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, εκτιμώντας το γεγονός ότι ήταν η πρώτη πίτα του έτους που ευλόγησε.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο κ. Πιστικίδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι στόχοι της δημοτικής του αρχής είναι: σεβασμός στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, τοποθέτηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο επίκεντρο της αυτοδιοικητικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Αττικής, ανάπτυξη των υποδομών του ενιαίου Δήμου, ισχυροποίηση της πολιτισμικής ταυτότητας και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αποτελεσματικότερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, αποκατάσταση της διαχειριστικής, οικονομικής  και λειτουργικής κατάστασης του Δήμου, αναβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντίστοιχων θεσμοθετημένων οργάνων, προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, ανάπτυξη σχεδιασμός νέων έργων μέσα σε ένα πολύ δύσκολο τοπικά και εθνικά οικονομικό πλαίσιο, βελτίωση της ποιότητας ζωής και στήριξη των πολιτών, προσπάθεια για εξασφάλιση απασχόλησης  για όλους και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Σε ένα εθνικό περιβάλλον, συνέχισε, που πρόσωπα και θεσμοί που εμπιστευτήκαμε απομυθοποιούνται και τα αυτονόητα για τον άνθρωπο και την οικογένεια ζητούμενα, εμείς είμαστε εδώ δίνουμε την μάχη.

Η νέα χρονιά, το 2015, πρέπει να είναι χρονιά ακόμα πιο σκληρής δουλειάς για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον, να φύγουμε ως τοπική κοινωνία μπροστά αφήνοντας πίσω μας, το δήθεν ή το περιτύλιγμα που δεν οδηγούν πουθενά.
Με βάση μας  εσάς που υπηρετούμε, με ελπίδα μας την νέα γενιά και στήριγμά μας το Θεό, προχωράμε μπροστά με μόνο στόχο την προσφορά. Η πορεία αυτή –για πολλούς ρομαντική- αλλά για μας, με πνοή και όραμα, δεν θα ανακοπεί και το εγγυάται η αυτοδιοικητική μας διαδρομή».

Υποσχέθηκε δε ότι δε θα λησμονήσει τα σοφά λόγια του αρχαίου τραγικού: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτά τα λόγια συγκινούν εξίσου κι άλλους πλην του ιδίου.

Κάλεσε επίσης πολίτες, φορείς, οργανώσεις και το σύνολο των τοπικών δυνάμεων να συστρατευθούν για το συλλογικό καλό και το κοινό όφελος.

«Τα συμφέροντα του Δήμου, τόνισε, είναι ταυτισμένα µε το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή µε το δικό σας συμφέρον».

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα