23.7 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΨΗΝΑΚΗ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΨΗΝΑΚΗ

Τσουνάμι η οργή που έχει ξεσηκωθεί μετά τις απανωτές σεισμικές δονήσεις παραιτήσεων των εναπομεινάντων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Ηλία Ψηνάκη, που απειλεί να καταπιεί το δήμαρχο Μαραθώνα. Η οργή προέρχεται κυρίως απ’ όσους τον πίστεψαν, τον στήριξαν και τον βοήθησαν αρχικά στο δύσκολο δημαρχιακό του έργο και ως εκ τούτου γεύτηκαν τη μεγαλύτερη  απογοήτευση που μπορεί να νιώσει άνθρωπος όταν γκρεμίζονται τα πιστεύω του.

Η οργή αυτή περίμενε το δήμαρχο Μαραθώνα στο χθεσινό (15 Ιουλίου) δημοτικό συμβούλιο ετοιμοπόλεμη ακόμα και να γιαουρτώσει τον Ηλία Ψηνάκη μόλις τον έβλεπε μπροστά της. Φυσικά ο ‘’ατρόμητος’’ δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης δεν τόλμησε να εμφανιστεί οπότε απετράπησαν τα χειρότερα που θα γίνονταν viral στο διαδίκτυο και είναι αμφίβολο αν τα φιλικά πανελλαδικής εμβέλειας ηλεκτρονικά ΜΜΕ που μέχρι σήμερα αποθεώνουν το Ψηνάκη ως ένα δήμαρχο με διεθνή ακτινοβολία, θα εξακολουθήσουν να κλείνουν τα μάτια στα όσα συμβαίνουν στο ταλαίπωρο, ιστορικό δήμο Μαραθώνα ελέω Ηλία Ψηνάκη.  

Με την έναρξη της συνεδρίασης, απόντος του δημάρχου όπως προείπαμε, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βίκυ Σταυρακοπούλου, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, ώστε να καταγγείλει στο Σώμα τις απειλές κατ’ εξακολούθηση που δέχεται απ’ το δήμαρχο. Ωστόσο ο πρόεδρος Βάιος Θανασιάς ανερυθρίαστα δεν της τον έδωσε με αποτέλεσμα να σειστεί η αίθουσα απ’ τους συναδέλφους της  όλων των παρατάξεων, με τα γαλλικά να εκτοξεύονται εναντίον του προέδρου, όπως είσαι δοτός πρόεδρος, ανδρείκελο Ψηνάκη να βρίσκονται μεταξύ των πιο ήπιων χαρακτηρισμών.

Κατόπιν τούτων ο κ. Θανασιάς αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγο, αλλά με την επανέναρξη η κ. Σταυρακοπούλου επανήλθε και με την υποστήριξη όλων των συναδέλφων πήρε το λόγο, με μια τοποθέτηση καταπέλτη εναντίον Ψηνάκη προσωπικά, αλλά και τη καταστροφή που έχει επιφέρει στο σύστημα διοίκησης του δήμου. Η αναλυτική τοποθέτηση της κ. Σταυρακοπούλου σε ανάρτηση που θα ακολουθήσει.

Τα απανωτά χαστούκια εναντίον των πρακτικών Ψηνάκη συνεχίστηκαν όταν πήρε το λόγο ο επίσης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου με ομιλία καταπέλτη που ξεκίνησε με την εσωτερική απολογία του για την τεράστια ευθύνη που νιώθει επειδή στήριξε την υποψηφιότητα Ψηνάκη, που κατέληξε στα σημερινά δυσάρεστα αποτελέσματα. Συνεχίστηκε με την έκρηξη οργής που νιώθει επειδή ο Ηλίας Ψηνάκης έφθασε στο σημείο λόγω των γνωριμιών του σε φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ να διασύρει πανελλαδικά την διευθύντρια οικονομικών του δήμου επειδή αρνήθηκε να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις της ψηνάκειας παρέας.

Ο κ. Σόμογλου έχοντας πλήρη γνώση όσων κατέθετε ως έγκριτος δημοσιογράφος τόνισε: «είναι ντροπή για το δήμαρχο να κρεμά στα μανταλάκια μέσω των γνωριμιών του στα κεντρικά ΜΜΕ μια υπάλληλο του δήμου. Είναι επίσης πολύ περισσότερο ανέντιμο επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος δε μπορεί να υπερασπιστεί  τον εαυτό της αφού δεν έχει την ίδια πρόσβαση σ’ αυτά. Αυτό αποτελεί για όλους μας μια πλήρη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη Τ.Α., ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, που μπορεί να μην ενδιαφέρει το κ. Ψηνάκη, ενδιαφέρει όμως όλους εμάς που υπηρετούμε τους θεσμούς και απολογούμεθα στη τοπική κοινωνία».

Τελείωσε δε με τη διαπίστωση ότι «ο δήμος δε σώζεται πλέον. Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι όλοι μαζί οι αιρετοί σύμβουλοι να σώσουμε την αξιοπρέπεια του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση τον ίδιο το θεσμό».

Επίσης ο κ. Σόμογλου στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Γ.Γ. του δήμου κ. Γεωργούντζος για πρώτη φορά στα δύο χρόνια θητείας Ψηνάκη, έκανε ο ίδιος τις εισηγήσεις κάποιων θεμάτων (προστίθεται στα νέα ήθη που εισάγει ο κ. Ψηνάκης υποβιβάζοντας το ρόλο των αιρετών εκπροσώπων του δήμου), τα οποία φυσικά και δεν ψήφισε ακριβώς εκ του λόγου τούτου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Παραιτήθηκα γιατί εξωθεσμικοί παράγοντες μου ζήτησαν να κατεβάσω προκήρυξη αναρτημένη στη Διαύγεια!

Σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του κ. Κοροβέση για τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση, μετά από σχετική ερώτηση που του απηύθυνε ο ανεξάρτητος πλέον πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Σπύρος Λιβαθινός.

Η αποκάλυψη Κοροβέση, μέχρι πρότινος αντιδημάρχου επί των οικονομικών του δήμου, ότι δεχόταν συνεχείς πιέσεις απ’ το περιβάλλον Ψηνάκη στην άσκηση των καθηκόντων του με το ποτήρι να ξεχειλίσει όταν του ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως να κατεβάσει προκήρυξη έργου που είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για απ’ ευθείας ανάθεση, που τον οδήγησε σε παραίτηση για να προστατέψει τη τιμή και την υπόληψή του, προκάλεσε σεισμό μεγατόνων στους συναδέλφους του και το ακροατήριο.

Όμως οι ερωτήσεις Λιβαθινού που προκάλεσαν τις απίστευτες αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εδώ, αλλά συνεχίστηκαν ρωτώντας αν οι άνθρωποι που άσκησαν τη πίεση/εις ήταν ή όχι θεσμικοί, η απάντηση ήταν ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ του κυκλώματος Ψηνάκη. Τούτο βεβαιωμένο διότι όπως είπε ο κ. Κοροβέσης, ενημέρωσε το δήμαρχο για την απαίτηση του εξωθεσμκού ατόμου να κατέβει το έγγραφο απ’ τη Διαύγεια, ο οποίος (δήμαρχος) εκπλήσσοντάς τον υποστήριξε την απαίτηση του εξωθεσμικού!  

Στη περίπτωση της κ. Σωτήρχου διευθύντριας οικονομικών για να αποκατασταθεί η τρωθείσα τιμή και αξιοπρέπειά της η αλήθεια συνοψίζεται στα εξής: η κ. Σωτήρχου δεν εκδιώχτηκε απ’ το δήμαρχο, ο οποίος προσπαθεί μέσω της κακόβουλης διασποράς ψευδών ειδήσεων και με επικειμένη την απομάκρυνσή του απ’ το δημαρχιακό θώκο να εμφανίσει τον εαυτό του ως φύλακα άγγελο των οικονομικών του δήμου ενώ το άκρο αντίθετο συμβαίνει, η ίδια ζήτησε την αντικατάστασή της αφού κι η ίδια δέχτηκε όμοια πίεση με αυτή του κ. Κοροβέση και φυσικά αρνήθηκε να υποκύψει.  

Ο κ. Λιβαθινός συνεχίζοντας ευχήθηκε στον κ. Τσουπρά καλή τύχη στην ηλεκτρική καρέκλα που τοποθετήθηκε, του ζήτησε να ενημερώσει αν υποκύψει στο αίτημα που οδήγησε σε παραίτηση τον προκάτοχό του και τέλος τον προειδοποίησε ότι ο ίδιος θα τον παρακολουθεί και λόγω του νεαρού, ηλικίας και ενασχόλησης με τα κοινά και μάλιστα σε θέση υψηλής ευθύνης όπως ο τομέας των οικονομικών, ώστε να μην υποκύπτει σε παράλογες – έκνομες ενέργειες όπως ακριβώς έκανε κι ο προκάτοχός του κ. Κοροβέσης.

Η αγανάκτηση άγγιξε επίσης τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Θανασιά, για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του προσπαθώντας να καλύψει και να προστατεύσει τον Ψηνάκη, ακόμα και παίρνοντας αποφάσεις που  επιστρέφονται απ’ τη εποπτεύουσα αρχή, που κατέληξε στην αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων απ’ τη συνεδρίαση εις ένδειξη διαμαρτυρίας.  

Σκληρή επίθεση έκαναν επίσης οι κ. Λάσκος, Δεληβοριάς (ΣΥΡΙΖΑ) Στεφανίδης (ΚΚΕ ) που σφυροκόπησαν επί 2ωρο τον άφαντο δήμαρχο, που δε θα βρίσκει πλέον μέρος να κρυφτεί απ’ τη λαϊκή κατακραυγή, που γιγαντώνεται καθώς οι προσδοκίες που είχε εμφυσήσει στους πολίτες ήταν μεγάλες και τώρα που συντρίβονται προκαλούν τεράστιο κουρνιαχτό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα