18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει στον άτυπο καταυλισμό – γκέτο στο Ελληνικό, όπου επί δύο μέρες υπήρχαν αιματηρά επεισόδια, με κατάληξη το θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθρώπου και των τραυματισμό πολλών άλλων. 
Τα επεισόδια, όπως αναφέρει το vimaonline.gr  ξεκίνησαν προχθές 13 Ιουλίου ανάμεσα σε 100 περίπου Αφγανούς μετανάστες και επαναλήφθηκαν χθες 14 Ιουλίου το απόγευμα γύρω στις 7.30, έξω από τον καταυλισμό, στο ύψος του περιπτέρου επί της παραλιακής, με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Το αποτέλεσμα ήταν πολλά άτομα να καταλήξουν στο Ασκληπιείο της Βούλας με σοβαρά τραύματα ανάμεσα στους οποίους και ένας Αφγανός βαριά τραυματισμένος στο σώμα και στο κεφάλι από αιχμηρό όργανο, ο οποίος κατέληξε. Χαρακτηριστικό των πολλών τραυματιών ήταν τα ασθενοφόρα που πηγαινοέρχονταν από το Ελληνικό στο Ασκληπιείο. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα εκτεταμένα αυτά επεισόδια, έχουν μεταβεί στον καταυλισμό – γκέτο του Ελληνικού  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως επίσης και κλιμάκιο της διεύθυνσης ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα επεισόδια προκλήθηκαν ανάμεσα στους Αφγανούς μετανάστες για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η κατάσταση στο Ελληνικό ξέφυγε εκτός ορίων χθες βράδυ, όταν μετά από σφοδρή συμπλοκή μεταξύ μεταναστών, που είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ένας από αυτούς κατέληξε νεκρός.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας δήλωσε ότι η εκκένωση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού αποτελούσε άμεση προτεραιότητα, αλλά δεν προχώρησε γιατί προηγείτο η Ειδομένη… Δυστυχώς, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις! 
Σε μια ευνομούμενη χώρα, δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να ομολογεί ότι επιτρέπει να γιγαντώνεται η εγκληματικότητα σε μια περιοχή, επειδή προηγείται η αντιμετώπισή της σε κάποια άλλη.
Επιτέλους, τι πρέπει να γίνει ακόμα για να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησής τους πρέπει να είναι η ασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και των προσφύγων-μεταναστών;».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα