21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦΙΛΟΔΟΞΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, απ’ τον καθ’ ύλη υπεύθυνο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλφαντή, ο οποίος συνοδεύει το κείμενο με κατατοπιστικούς χάρτες. Οι ευχές των πολιτών για υλοποίηση του προγράμματος είναι δεδομένες, καθώς η σημερινή πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας.

Αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα:    

Ο Δήμος Ραφηνας-Πικερμίου συνέταξε ένα πλήρες και φιλόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016 το όποιο μετά την διαβούλευση και την γνωμοδότηση από τα τοπικά συμβούλια εισάγεται για έγκριση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο..

Η δαπάνη υλοποίησης του ανέρχεται σε 6.500.000 Ευρώ και αντιστοιχεί σε 400 Ευρώ μεσοσταθμικά ανά δημότη του Δήμου μας .  Ανά δημοτική ενότητα το κύριο βάρος του είναι προσανατολισμένο στο Πικέρμι λόγω  της έλλειψης υποδομών της περιοχής στην σύμπραξη του στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο και  αντιστοιχεί σε επένδυση 780 Ευρώ ανά δημότη Πικερμίου έναντι επένδυσης  256 Ευρώ ανά δημότη Ραφηνας !

Αυτό περιλαμβάνει νέα σημαντικά έργα (Παιδικός σταθμός Πικερμίου, νέο γήπεδο Ραφηνας, Λ. Αχαιών στο Ντράφι, οδοποιία Κοντοράβδη στο Πικέρμι, κλπ) και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών (επισκευές οδοστρωμάτων, συντηρήσεις κτιρίων, κατασκευή πεζοδρόμιων, επισκευές παιδικών χάρων κλπ). Επίσης μελέτες αναγκαίες για τον προγραμματισμό επομένων έργων (Τοπικό χωρικό Δήμου, οριοθετήσεις υδατορεμμάτων, πολεοδομικές μελέτες, αδειοδοτήσεις κοιμητηρίων, μελέτες σχολικών κτιρίων  κλπ)

Το Τεχνικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου, από  το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και από πιστώσεις ΣΑΤΑ κατά κύριο λόγο.

Στοίχημά μας είναι η έγκαιρη υλοποίηση το 2016 ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών και να αναβαθμιστούν οι υποδομές του Δήμου μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΝΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα