27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦΙΛΟΖΩΟΙ & ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΦΙΛΟΖΩΟΙ & ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Αγαπητέ κύριε Νίκο Τσιαπάρα, θεωρώ αστειότητα το ΄΄αν βλέπω το email΄΄. Φυσικά τα ζώα είναι ζώντες οργανισμοί, το λέει η λέξη άλλωστε, όμως εν αντιθέσει με τους ανθρώπους που δεν απαγορεύεται να τρώνε δημόσια, τα ζώα απαγορεύεται να τρώνε δημόσια και μάλιστα ανθρώπους ή άλλα ζώα.

Συμφωνώ απολύτως με το νόμο 4235/2014 άρθρο 46 που τονίζει ότι: «Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής». Αρκεί να  τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, που στην περίπτωση των αδέσποτων δεν τηρούνται δυστυχώς!

Επειδή έχω μεγαλώσει με σκυλιά, λυκόσκυλα, τα οποία λατρεύω κυριολεκτικά, γνωρίζω τη συμπεριφορά τους όταν είναι προστατευμένα και όταν δεν είναι. Όμως στην περίπτωση της κεντρικής πλατείας στη Ραφήνα, έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς και απορώ πως εσείς δεν τα γνωρίζετε.

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω μέσω του φιλοζωϊκού σας σωματείου και μαζί να φροντίσουμε για την εξάλειψη τραγικών γεγονότων, όπως οι κακοποιήσεις ζώων, αλλά και οι επιθέσεις ζώων σε ανυπεράσπιστους πολίτες.

Αντί της επίθεσης απέναντί μου, επειδή αναδημοσίευσα είδηση, την οποία διασταύρωσα και είδα ιδίοις όμμασι το αποτέλεσμα της επίθεσης, καλό θα ήταν να ψάξετε τα πολλά παρόμοια επεισόδια απ’ τα ‘’άκακα’’ ζωάκια που κυκλοφορούν στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.

Τέλος όταν το ζώο επιτεθεί στο δυνάστη του απριόρι είναι αθώο, όταν εγώ πυροβολήσω το βασανιστή μου θα πάω φυλακή. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάπου υπάρχει η χρυσή τομή που πρέπει να αναζητήσουμε. 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσιαπάρα   

Κυρία ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ αν βλέπετε τo email, σας λέω ότι τα ζώα που αναφέρεστε είναι ζωντανοί οργανισμοί, εσείς απαγορεύεται να φάτε δημόσια? Εσείς που είστε μια δημοσιογράφος, δεν έχετε γνώση του νόμου, 4235/2014 άρθρο 46 που τονίζει ότι – Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».?

Θα σας παρακαλούσα να βρείτε και να ψάξετε τα βαθύτερα αίτια που τα ζώα αντιδρούν με βιαιότητα.Θα σας παρακαλέσω να επικοινωνήσετε με Τον Πήγασο το φιλοζωικό σωματείο Ραφήνας-Πικερμίου, εσείς που είσαστε καλή δημοσιογράφος και να σας πει για το παρακάτω περιστατικό του Αρη και να φτιάξετε ένα ωραίο άρθρο για την κακοποίηση των ζώων- Βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο επειδή ένα κτήνος τον έσυρε 1,5 χιλιόμετρο και τον άφησε γδαρμένο και σακατεμένο σε όλο του το σώμα. Ακολούθησε ένας μήνας στο νοσοκομείο, για να γιατρευτούν τα βαριά τραύματα του.

Και κάτι τελευταίο Κυρία μου, εσάς άμα κάποιος σας κακοποιήσει και σας αφήσει νηστικιά, δεν θα γίνεται εχθρική με τους άλλους μετά? Πως θα σας φαινόταν μετα, αντί να δικαιωθείτε σε κάποιο δικαστήριο, να σας κάνουνε και ευθανασία, όπως γίνεται με τα ζώα που είναι επιθετικά?

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΠΑΡΑΣ(για να μην νομίζεται ότι μιλάω ανώνυμα).

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα