21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η πρώτη ανοιχτή διαβούλευση στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης και στρατηγικής των θεμάτων ισότητας των φύλων αλλά και της αναγκαίας χωρικής εξειδίκευσης για την προώθηση της ισότητας με σκοπό την κατάρτιση και υλοποίηση τοπικών σχεδίων δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα απ’ την Περιφερειακή Ενότητα αν. Αττικής στη Παλλήνη.

Παρά τη σπουδαιότητα του θέματος η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακά μικρή, κάτι που ξάφνιασε δυσάρεστα και αποδόθηκε είτε στη πρωινή ώρα, είτε στην ελλιπή ενημέρωση, είτε στο ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον σ’ ένα θέμα που όπως φαίνεται δεν απασχολεί ούτε τις ίδιες της γυναίκες.

Ελάχιστη τόσο η εκπροσώπηση των δήμων της αν. Αττικής, αφού παραβρέθηκαν: η αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Κουνενάκη του δήμου Παλλήνης που φιλοξένησε την δημόσια διαβούλευση, η αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Δήμητρα Τσεβά, η κ. Ασπασία Αργεντίνη απ’ το γραφείο δημάρχου Λαυρεωτικής, εκπρόσωπος απ’ το δήμο Αχαρνών που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε όνομα, η κ. Μίλια Κόπτη δημοτική σύμβουλος Παλλήνης απ’ τη παράταξη «Παρέμβαση για ένα άλλο δήμο», όσο και του τοπικού τύπου με μόνη τη παρουσία μας (kirkinews.gr).

Απ’ τη περιφέρεια Αττικής παραβρέθηκαν οι περιφερειακές σύμβουλοι Καίτη Θεοχάρη, Ιωάννα Στεργίου, Φωτεινή Βρύνα, Μαρία Γιαννακάκη, η τ. Γ.Γ. Ισότητας των φύλων Βάσω Κόλλια, η διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα, η Ιφιγένεια – Άννα Βαρδοπούλου μέλος της γραμματείας Γυναικείων θεμάτων της Ν.Δ. κ.α.

Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ακολούθως  η Νικολέττα Δανιά, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής για θέματα ισότητας των φύλων, ανέπτυξε το θέμα «Η ισότητα των φύλων και η Περιφέρεια Αττικής: Στρατηγική, δράσεις και διαβουλεύσεις» κι ο Νικόλας Λεβαντής, κοινωνικός ανθρωπολόγος, άμισθος υπάλληλος του αντιπ/ρχη αν. Αττικής σε θέματα ισότητας, παρουσίασε το προσχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων στην αν. Αττική. Ομιλήτριες στο πάνελ ήταν ακόμα οι κυρίες Καίτη Θεοχάρη και Ελένη Σταματίου συνεργάτιδα της Γ.Γ. ισότητας των φύλων.   

Η παρουσίαση του κ. Λεβαντή αν και εκτενής, ήταν γενικόλογη, άρα ουδόλως άγγιζε εξειδικευμένα θέματα ισότητας στην περιοχή της αν. Αττικής, που προκάλεσε παρεμβάσεις τόσο απ’ τη κ. Γκασιούκα, όσο κι απ’ τη κ. Κόλλια η οποία ωστόσο δήλωσε ότι παραβρίσκεται ως πολίτης, χωρίς κάποια ιδιότητα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε το λόγο πήραν η Φωτεινή Βρύνα, Ιωάννα Στεργίου, Βάσω Κόλλια και Μαρία Γκασιούκα η οποία ήταν συγκλονιστική στην παρέμβασή της, αποσπάσματα της οποίας μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο.   

Συμπερασματικά να πούμε ότι η όλη εκδήλωση, ως μια ανοιχτή διαβούλευση για τόσο δυνατό θέμα όπως η ισότητα των φύλων, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες έστω και των ολίγων που την παρακολούθησαν, που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για την υλοποίηση του στόχου και πάνω απ’ όλα χρήματα, γιατί όπως τόνισε η κ. Γκασιούκα «χωρίς πόρους ισότητα δε γίνεται».  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα