29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ40 ΚΕΡΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

40 ΚΕΡΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Οι νεοδημοκράτες των Μεσογείων, παλιά και νέα στελέχη της παράταξης, κυρίως όμως παλιοί αγωνιστές ΟΝΝΕΔίτες, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου κι οι δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, παραβρέθηκαν στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου του δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, όπου ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως κύριος ομιλητής αναφέρθηκε στο ένδοξο παρελθόν, αλλά και στο δύσκολο παρόν της γαλάζιας παράταξης, που κέρδιζε πάντα τον πρώτο λαχνό της αναδιάταξης της πατρίδας. 

Υπενθυμίζοντας τον εθνάρχη Καραμανλή που ανέλαβε το τιμόνι στη πιο κρίσιμη καμπή μετά από επταετή στρατιωτική Χούντα και οδήγησε τη χώρα με ομαλή μετάβαση στη μεταπολίτευση, έως το σημερινό αδιέξοδο του μνημονίου,  που ξανά η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να σταθεί συμμέτοχος στην προσπάθεια σταθεροποίησης και επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα.

‘’Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, η παράταξη που δεν είπε ψέματα όταν άλλοι έταζαν τα πάντα στους πάντες. Όταν έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ η Ν.Δ. διά του πρωθυπουργού της Κώστα Καραμανλή, μιλούσε για πάγωμα μισθών και συντάξεων. Λέγαμε αλήθειες, αλλά οι ψηφοφόροι προτίμησαν όσους έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν. Έτσι χάσαμε με διαφορά και μετά λίγο καιρό, όταν πια το μνημόνιο ήταν γεγονός, κληθήκαμε άλλη μια φορά να βάλουμε πλάτη για να μη καταρρεύσει η πατρίδα. Έτσι φθάσαμε στο σήμερα.

Σήμερα που η ανάγκη για συνεννόηση είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ, κάποιοι λένε ότι συνομιλούν μόνο για ημερομηνία εκλογών. Εντάξει να μιλήσουμε για εκλογές, κανείς δε φοβάται τις εκλογές, όμως ας συνεννοηθούμε πρώτα για την εκλογή Προέδρου. Πώς να πάμε σε εκλογές αν δεν υπάρχει ένας πρόεδρος που ως θεσμός θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό;»

Συγκίνηση προκάλεσε στο ακροατήριο η αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν παραβρίσκεται στην εκδήλωση ως βουλευτής ή ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά σαν ένας απλός νεοδημοκράτης, ανάμεσα σε συναγωνιστές του.

‘’Μπορεί, είπε, να πέρασαν 40 χρόνια, να χάσαμε τη χωρίστρα μας, (έκανε χαρακτηριστική κίνηση πάνω στο χωρίς πλούσια χαίτη κεφάλι του), αλλά η καρδιά μας παραμένει νέα’’ έντονα χειροκροτήματα κάλυψαν τις τελευταίες λέξεις του.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε ακόμα τους νέους ΟΝΝΕΔίτες να μην επικοινωνούν μόνο με τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά να βρουν τη χαμένη άμεση προσωπική επαφή. Την επαφή που διατηρούσαν οι νέοι και τα μέλη του κόμματος παλιά, τότε που οι έννοιες, ακόμα και τα κόμματα, είχαν άλλη σημασία και αξία. Λόγια νοσταλγικά άλλων εποχών και αγώνων που άγγιξαν τους περισσότερους απ’ το ακροατήριο που ξέσπασαν σε ξέφρενα χειροκροτήματα.  

Οι διοργανωτές, ιδίως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανατολικής Αττικής Άρης Βίτσιος, θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι απ’ την προσέλευση και μάλιστα σε μια εποχή τόσο δύσκολη όσο η σημερινή.

Παραβρέθηκαν τόσοι πολλοί, πρώην δήμαρχοι, τέως νομαρχιακοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι, παλιά στελέχη που ξαναβρέθηκαν μετά καιρό, που είναι αδύνατον να γράψουμε ονόματα χωρίς να αδικήσουμε κανένα, οπότε αναφέρουμε μόνο τους βουλευτές που παραβρέθηκαν, Θανάση Μπούρα, Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργο Βλάχο, όπως και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη. Ο Μάκης Βορίδης δικαιολογημένα απών λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό, όπως κι ο οικοδεσπότης δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης.   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα